Important

TERENURILE POLUATE DIN BAIA MARE, TRANSFORMATE CU AJUTORUL COMUNITĂȚII: PRIMUL ATELIER DIGITAL: Transformarea Ecologică Naturală a terenurilor poluate cu metale grele din comunitatea ta

Băimărenii sunt invitaţi să participe la primul atelier digital menit să ajute la transformarea ecologică naturală a celor cinci terenuri care vor fi incluse într-un proces de decontaminare experimentală în cadrul proiectului SPIRE BAIA MARE: Colonia Topitorilor, Ferneziu, Romplumb, Craica și URBIS.

Scopul atelierului este acela de a consulta comunitatea, pentru a descoperi ce își doresc cetățenii Municipiului Baia Mare. În funcție de ideile lor, se dorește identificarea celor mai bune soluții pentru aceste spații. Orice părere contează!

Atelierul va avea loc joi, 19 noiembrie 2020, începând cu ora 10.00 într-un format exclusiv online prin intermediul platformei ZOOM, iar înregistrarea se face accesând următorul link: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYtcO-sqTIvHtFPgy6FgQjls01_KRBIsgVH

Ce vor afla participanții și de ce este importantă implicarea lor?
• Vor afla informații despre proiect
• Vor discuta despre cum îi afectează poluarea terenurilor cu metale grele
• Vor identifica propuneri de amenajare a terenurilor, pentru a le transforma împreună în spații comunitare

Acesta este primul atelier digital dintr-o serie de activități în cadrul proiectului SPIRE Baia Mare. Poluarea solului cu metale grele este o problemă importantă în Municipiul Baia Mare, proiectul experimentând soluții ecologice de regenerare de mediu, economică și socială.

Speakers în cadrul atelierului digital: Sabina LEOPA & Codrut PAPINA (Urbasofia)
Participanți la discuții: Dorin Miclăuș (Primăria Baia Mare)

Terenurile pilot:
http://spire.city/index.php/igis/

Detalii despre proiect:
https://www.facebook.com/UIASPIRE/
http://spire.city/
https://uia-initiative.eu/en/uia-cities/baia-mare

Municipiul Baia Mare intră în rândul orașelor europene inovative odată cu lansarea proiectului UIA SPIRE BAIA MARE. Este printre primele orașe europene care are curajul să demareze proceduri de decontaminare pentru solurile poluate cu metale grele folosind soluții bazate pe natură. În trecut au existat probleme reale legate de poluarea solului în diferite zone ale municipiului, iar proiectul își dorește să rezolve aceste probleme și să îi implice activ pe cetățeni în implementarea soluțiilor identificate, dar și în dezvoltarea orașului. Parteneriatul național este coordonat de Municipiul Baia Mare și este format din următorii parteneri naționali: Urbasofia, Indeco Soft, ARIES Transilvania, Zona Metropolitană Baia Mare, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca și Clusterul Green Energy.

Te-ar putea interesa si

BAIA MARE: Copiii „au îmbrăţişat” azi regulile de circulaţie

Vasile Dale

Misiunile jandarmilor maramureșeni în acest sfârșit de săptămână

Redactie

601 MORŢI: Alte 22 de decese din cauza COVID-19 în România

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.