BREAKING NEWSMaramuresul IstoricNational

CRASNA VIŞEULUI: S-au tras focuri de armă şi s-au confiscat ţigări în valoare de aproximativ 30.000 lei

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Viseului au descoperit și confiscat la „frontiera verde”, aproximativ 2.500 de pachete cu țigări cu timbru fiscal Belarus și Duty-Free, în valoare de aproximativ 30.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 24 noiembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului – ITPF Sighetu Marmației, s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 2.30, au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Crasna Vișeului, județul Maramureș, mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au fugit, dispersându-se în direcții diferite.

Deoarece personale în cauză nu s-au supus somațiilor, polițiștii de frontieră au tras două focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, însă nici de această dată nu s-au oprit.

Totodată, au fost anunţate despre eveniment autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a cazului.

La faţa locului au fost descoperite patru colete care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 2.497 pachete cu țigări cu timbru fiscal Belarus și Duty-Free.

Ţigările în valoare de aproximativ 30.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Te-ar putea interesa si

FOTO, VIDEO: Accident rutier pe str. Victoriei

Vasile Dale

VIDEO: Lucrări abandonate pe DJ182B Baia Mare – Remetea Chioarului – Șomcuta Mare. Carosabil ciuruit de gropi, mașini distruse

Redactie

FOTO/VIDEO – PERCHEZIŢII ÎN MARAMUREŞ: Cercetaţi pentru înşelăciune cu măşti de protecţie

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.