BREAKING NEWSImportantNationalRecomandate

Specialiștii ne prezintă sticla de focar șemineu cu proprietăți de autocurățare!

Când ne referim la șeminee de calitate superioară, pe lângă designul și tipul materialelor din care sunt confecționate, trebuie să alocăm atenție și asupra randamentului pe care acestea trebuie să-l livreze. Un model de calitate superioară va beneficia întotdeauna de un focar pe măsură. Fabricarea din fontă sau oțel inoxidabil, împreună cu prezența sticlei specializate cu proprietăți termorezistente, ce au un rol decisiv în funcționarea optimă, trebuie să fie standarde obligatorii pentru orice model de semineu pe lemne care se dorește a fi cu adevărat eficient din toate punctele de vedere.

Ceea ce probabil nu știați încă, dar vom detalia în rândurile următoare, se referă la existența a două tipuri de sticlă termorezistentă, printre care și un model special de sticlă care se bucură de o proprietate inedită – funcția de autocurățare.

Modelul clasic cu sticlă termorezistentă este preferat de majoritatea clienților, atât acasă, cât și în industria producției alimentare. Astfel, o întâlnim la un șemineu clasic, la o soba tip semineu pe lemne, dar și în restaurante, la nivelul cuptoarelor pentru prepararea pizzei sau a altor produse de panificație și alimentație publică. Se bucură de o calitate superioară și o grosime de 4 mm, fiind concepută special să reziste la temperaturi extreme de până la 800 grade Celsius. Certificată printr-un atestat de înaltă calitate, acest tip de sticlă termorezistentă este perfect transparentă, ceea ce permite o vizibilitate ideală la interiorul focarului.



De la PEFOC, specialiștii cu peste douăzeci de ani de experiență în industria soluțiilor termice neconvenționale din România (șeminee, sobe, modele decorative de semineu electric și multe altele) aflăm că, cel de-al 2-lea model de sticlă și cel mai interesant din punctul nostru de vedere este reprezentat de sticla specială termorezistentă cu proprietate de autocurățare. Aceasta este concepută special astfel încât, curățarea să poată fi făcută foarte ușor, grație tratamentului cu strat de oxid metalic, aplicat uniform pe întreaga suprafață exterioară. Și acest tip de sticlă beneficiază de specificații tehnice de cea mai înaltă calitate, fiind concepută de asemenea, să reziste la temperaturi dintre cele mai ridicate.

Evident, pentru ambele modele de sticlă termorezistentă, se recomandă montajul de către meșteri autorizați cum sunt și cei din echipa PEFOC. Doar în acest fel te asiguri de eliminarea riscului unei instalări deficitare, care va determina spargerea prematură a sticlei, mult mai devreme decât este cazul. De știut că, în situația unei flăcări insuficient de puternice sau în cazul în care lemnul nu este suficient de uscat, sticla termorezistentă cu autocurățare nu poate să funcționeze. Pentru întreținerea cât mai eficientă a sticlei, trebuie să te asiguri că lemnul ce urmează să fie folosit este suficient de uscat (umiditatea acestuia nu trebuie să depășească valoarea maximă de 20%).

În continuare vă vom prezenta o serie de recomandări de care trebuie să ținem cont dacă ne dorim să prelungim eficient durata de viață a sticlei termorezistente:

– deși sticla nu este rezistentă la șocuri, are avantajul că nu se sparge la fisuri;

– nu plasați lemnele în interiorul focarului, împingând cu ajutorul sticlei;

– nu folosi lemne pline cu zăpadă, pentru a evita spargerea cauzată de șocul termic;

– sticla nu izolează ermetic și nu este securizată, dar împiedică eficient pătrunderea fumului;

– sticla termorezistentă nu se lipește cu altfel de adezivi sau silicon, în afara benzii speciale

  termoizolante, disponibilă și în gama sibienilor de la pefoc.ro

Altfel, dacă întâmpini dificultăți în alegerea tipului de sticlă sau pur și simplu nu ești sigur dacă sticla termorezistentă cu autocurățare va funcționa și în cazul soluției tale de încălzire, echipa de specialiști PEFOC vă va asista cu sfaturi utile, ajutându-vă să luați cea mai potrivită decizie pentru fiecare situație în parte.

Veștile bune nu se opresc aici! Ofertele de preț croite pentru fiecare buzunar în parte, fac din Black Friday un moment care se întinde pe întreaga durată a anului, cu promoții frecvente la toată gama de produse și soluții alternative de încălzire din catalogul pefco.ro. Așa că, nu te grăbi… ofertele bune nu pleacă nicăieri iar stocurile sunt refăcute periodic astfel încât, toți românii să aibă posibilitatea achizționării unor produse cu adevărat premium și de calitate garantată!

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV LIVE VIDEO / ACTUALIZARE – Bătaie între un taximetrist și o clientă în Piața Revoluției din Baia Mare

Vasile Dale

Tânăr din Bârsana, arestat preventiv după ce a aruncat o sticlă incendiară înspre un local din Strâmtura (actualizare)

Redactie

Serviciul de Ambulanţă Maramureş are un nou manager

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult