Important

LA DATORIE: Jandarmii maramureșeni, recomandări pentru turişti

Şi în acest sfârșit de săptămână, jandarmii din cadrul posturilor montane de la Borșa, Cavnic, Șuior și Valea Vaserului, sunt pregătiți să execute misiuni de menţinere a ordinii publice pentru prevenirea şi descoperirea infracţiunilor în staţiunile montane şi pe traseele turistice, să acționeze pentu căutarea şi salvarea persoanelor care se află în dificultate. De asemenea, aceștia vor continua să desfășoare activități de informare, în contextul respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.


Având în vedere faptul că în perioada următoare unele persoane se vor afla pe traseele turistice montane, în scopul evitării unor accidente nedorite în aceste zone şi pentru a fi în siguranţă, Jandarmeria Montană transmite iubitorilor de drumeții montane următoarele recomandări:

  1. Înainte de a pleca în excursie, informaţi-vă temeinic în legătură cu itinerariul propus (dacă este accesibil, marcat sau dacă prezintă porțiuni periculoase), prognoza meteo, condiţiile climatice locale, starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu – acolo unde acestea există;
  2. Plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat anotimpului rece;
  3. Nu riscaţi să plecaţi singuri la drum și alegeţi traseele în funcţie de pregătirea fizică, tehnică şi psihică a celui mai slab din grup;
  4. Folosiţi numai traseele marcate și nu vă abateți de la traseu;
  5. În cazul apariției unei situații de dificultate sau de risc la adresa integrității, sănătății sau a vieții, puteți solicita ajutorul Jandarmeriei Montane prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, specificând, pe cât posibil, următoarele:
    – datele de identificare ale persoanei care anunţă;
    – ce s-a întâmplat;
    – câte persoane au nevoie de ajutor;
    – unde sunt persoanele aflate în dificultate;
    – când s-a produs accidentul.
    Totodată, jandarmii maramureșeni sunt la datorie, acţionând atât independent cât și în cooperare cu polițiști, polițiști de frontieră, pompieri, polițiști locali și cu alte instituţii cu atribuții în domeniul ordinii şi siguranţei publice, în activitățile de verificare, informare şi îndrumare a cetățenilor de a respecta măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-Cov-2.
    Jandarmii maramureșeni recomandă cetățenilor să evite în această perioadă aglomerațiile și întâlnirile cu prietenii pentru a limita răspândirea infecțiilor și pentru evita îmbolnăvirile în rândul celor dragi, să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să respecte regulile restrictive impuse în această perioadă.

Te-ar putea interesa si

E OFICIAL: SEFUL POLITIEI LOCALE, GHITA PERIAN OCUPA FUNCTIA ILEGAL. NU RESPECTA LEGEA! (DOCUMENT EXCLUSIV)

Vasile Dale

FAPTELE NE DEFINESC: Sergent major Drăguș Petru de la IJJ Maramureş face voluntariat în timpul liber

Redactie

Elevii Liceului Agricol din Seini cultivă legume şi le vând pentru a-şi moderniza clasele

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.