Important

BEŢI LA VOLAN: Şapte bărbaţi s-au ales cu dosare penale după ce au comis infracţiuni rutiere

În week-end-ul care tocmai s-a încheiat, polițiștii care au acționat pe drumurile publice de pe raza județului au depistat mai multe persoane care au comis infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Un bărbat de 44 de ani a fost oprit pentru verificări în localitatea Arduzel. Pe lângă faptul că avea o concentrație de 1.36 mg/l alcool pur în aerul expirat, polițiștii au stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Un bărbat de 63 ani, din Tăuţii Măgherăuş, care a condus un autovehicul și a provocat accident rutier cu pagube materiale, avea o concentrație de 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii îmbibației alcoolice în sânge.

La Sighetu Marmaţiei, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani. Verificările au relevat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar în urma testării cu aparatul etilotest acesta a indicat o concentraţie alcoolică 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Sâmbătă noaptea, la ora 00.50, polițiștii din Baia Mare au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism . Verificările efectuate au relevat că șoferul, un bărbat de 27 de ani, avea o concentrație de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii din Baia Sprie, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza localităţii, au identificat un bărbat de 47 de ani, din Baia Mare, care conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Al şaselea bărbat care a comis infracţiuni rutiere acest week-end a fost depistat de poliţişti conducând un autoturism în localitatea Satu nou de Jos.
Bărbatul are 59 de ani şi este din Baia Mare.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor poliţiştii din Şomcuta Mare au constatat faptul că un bărbat de 49 de ani din Boiu Mare a condus un autoturism pe str. Boiuț din Boiu Mare nefiind posesor de permis de conducere pentru nici o categorie, iar auto condus de acesta nu figurează ca fiind înmatriculat.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale și se continuă cercetările, urmând a fi dispuse măsuri legale.

Acţiune desfăşurată de poliţiştii Serviciului Rutier

Având în vedere evenimentele rutiere cu consecinţe grave produse în ultima perioadă, precum și faptul că viteza, sub cele două forme, excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, constituie principala cauză generatoare de accidente grave la nivel județean, sâmbătă,12 decembrie, poliţiştii Serviciului Rutier au desfăşurat o acţiune pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă limitele legale de viteză, pe D.N. 1 C Baia Mare-Satulung și Baia Mare-Ilba.
În cadrul acţiunilor poliţiştii au verificat peste 100 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au aplicat 71 de sancţiuni contravenţionale, din care 63 pentru viteză.
Valoarea sancţiunilor s-a ridicat la 48.430 de lei.
Ca măsură complementară s-a dispus reţinerea a patru permise de conducere şi a unui certificat de înmatriculare.

Te-ar putea interesa si

Fereastra ADF și ASO Design – cel mai reprezentantiv showroom din România, te întâmpină cu PRODUSE PREMIUM pentru locuința ta

Vasile Dale

UN NOU PROIECT: Noi oportunități de învățare la Esperando

Redactie

Poliţiştii maramureşeni solidari cu persoanele care au nevoie de sânge

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.