Maramuresul IstoricRecomandate

SIGHETU MARMAŢIEI: Familia unui bărbat accidentat mortal pe trecerea pentru pietoni revoltată că Biroul Poliției rutiere tergiversează ancheta

Acuze grave vin la adresa Biroului Poliției rutiere Sighetu Marmației din partea familiei unui bărbat decedat în urmă cu un an și trei luni într-un accident rutier petrecut pe raza municipiului Sighetu Marmației.

În fapt, D. I., în vârstă de 53 de ani, a traversat în data de 23 septembrie 2019 strada regulamentar pe trecerea pentru pietoni situată pe str. Ioan Mihalyi de Apșa din municipiu, moment în care a fost surprins și accidentat de către un autoturism condus de către un bărbat F. N., fost cadru militar.

Accidentul s-a produs în jurul orelor 12:00 (amiaza) la data mai sus amintită. În urma accidentului, din păcate, pietonul a fost proiectat pe asfalt, lovindu-se puternic la cap. Acesta a fost transportat de urgență la Spitalul municipal Sighetu Marmației, fiind în stare gravă (în comă), de unde a fost transferat la Spitalul județean de Urgență „Constantin Opriș” din Baia Mare.

Din cauza rănilor suferite, bărbatul accidentat a decedat la spital în data de 27 septembrie 2019.

Redacția Sighet 247 a fost contactată de către familia victimei, arătându-și indignarea și nemulțumirea legate de faptul că dosarul este tergiversat în mod intenționat de către ofițerul B. G. din cadrul Biroului rutier al Poliției municipiului Sighetu Marmației. Conform celor relatate de către familia victimei, deși a trecut 1 an și 3 luni de la data accidentului, autorul acestuia încă nu a fost trimis în judecată, dosarul stând prin sertare. Se pare că ofițerul de caz nici măcar nu a parcurs etapele de audiere ale autorului accidentului, ceea ce într-adevăr ridică numeroase semne de întrebare cu privire la existența unui interes al ofițerului în cauză de a mușamaliza sau tergiversa acest dosar.

Totodată familia s-a plâns de lipsa de comunicare din partea ofițerului B. G. atunci când a fost contactat de către aceasta pentru a afla detalii noi cu privire la ancheta din dosar. Ofițerul B. G. a comunicat familiei să nu mai fie contactat direct, ci doar prin avocatul acesteia.

În acest caz vorbim de un accident mortal, nu de vreo altă infracțiune rutieră mai puțin gravă. Biroul rutier al poliției mun. Sighetu Marmației în alte cazuri s-a mișcat foarte repede, autori ai unor accidente soldate doar cu vătămări corporale fiind trimiși în judecată în curs de câteva săptămâni de la producerea acestora.

Se pune la modul serios întrebarea de ce această tergiversare al acestui dosar cu complicitatea ofițerului B. G. din cadrul Biroului rutier al Poliției mun. Sighetu Marmației.

De la momentul producerii accidentului și până în prezent, șoferul aflat la volan nu a contactat familia victimei.

Familia victimei a depus plângere penală împotriva celor care instrumentează dosarul pentru tergiversarea intenționată a anchetei din dosarul penal nr. 1598/P/2019, fiind deja sătulă să fie umilită și batjocorită de către un ofițer care nu poate explica de ce atâta întârziere în derularea anchetei.

Sighet 247 a solicitat un punct de vedere oficial din partea IPJ Maramureș cu privire la aspectele relatate în acest articol, punct de vedere ce va fi publicat imediat ce va fi primit.

N.B. – Pozele de mai sus care surprind momentul producerii accidentului au fost obținute de Sighet 247 pe surse de presă care au dorit să rămână anonime. Ora imprimată pe filmare nu corespunde cu ora reală a producerii accidentului de circulație.

Sighet247

Te-ar putea interesa si

INTERVENŢII SALVAMONT: Persoane rătăcite la cules de ciuperci căutate de salvamontişti la Fărcala şi Băiuţ

Redactie

COVID-19 – INCOMPETENȚII CE NE CONDUC: Opt jurnaliști din Maramureș și Satu Mare precum și contacții lor în izolare. Anchetă epidemiologică făcută de presă, autoritățile nu comentează

Vasile Dale

EXCLUSIVITATE: Un tânăr din Buciumi a fost bătut crunt de doi șomcuteni (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.