Important

ALCOOLUL ŞI VOLANUL, O COMBINAŢIE PERICULOASĂ: Doi bărbați au condus sub influența băuturilor alcoolice

Ieri, 16 decembrie, polițiștii maramureșeni au oprit pentru control două autoturisme conduse pe raza municipiului Baia Mare și în localitatea Cernești.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii din Baia Mare au constatat faptul că un bărbat de 47 ani din municipiu, a condus un autoturism pe Bulevardul Independenței din Baia Mare, iar la un moment dat a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de către un tânăr de 22 ani.
În urma impactului, conducătorul de 47 de ani și-a continuat deplasarea, dar ulterior, a fost identificat de polițiști.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Totodată, polițiștii din Suciu de Sus au identificat pe raza localității Cernești un bărbat de 31 ani, care a condus un autoturism. Acesta emana halenă alcoolică, motiv pentru care polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorii auto care au fost depistați cu alcoolemie au fost conduși la spital în vederea prelevării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a acesteia.
În cauză polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările.

Sfaturi preventive pentru sărbători în siguranță

Poliţiştii maramureşeni se vor afla la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică, pe perioada sărbătorilor de iarnă.
Sărbătorile de iarnă nu înseamnă doar bucurie și liniște, ci este prilejul multor agresori, hoți sau tâlhari să iasă la atac.
Având în vedere faptul că în această perioadă preocupările specifice sărbătorilor de iarnă, dar și aglomerația din magazine ne determină să devenim de multe ori neglijenți cu bunurile personale, recomandăm cetățenilor să fie mult mai prudenți în ceea ce privește siguranța locuinței, autoturismului și valorilor monetare.
Totodată, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Maramureș recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare condițiilor de drum, să păstreze distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.
Polițiștii vă urează sărbători liniștite, fericite, multă sănătate și un an nou plin de realizări!

Te-ar putea interesa si

MARAMUREȘ | CĂLĂTORIA | CU HĂRȚI VECHI 100 DE ANI PRIN ROMÂNIA DE ASTĂZI

Vasile Dale

A început noul an școlar, la fel și seria acțiunilor preventiv-informative ale Jandarmeriei Maramureș

Redactie

PREMIERĂ PENTRU MARAMUREȘ: PRIMII STUDENȚI AI UMF CLUJ-NAPOCA – EXTENSIA BAIA MARE AU MARCAT STARTUL ANULUI UNIVERSITAR 2023-2024

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.