BREAKING NEWSImportantRecomandate

A SOSIT VACCINUL ÎMPOTRIVA COVID-19 / ACTUALIZARE: 120 de cadre medicale din Maramureș se vor imuniza azi (video)

În această dimineață, 27 decembrie, ajung în Maramureș primele 213 doze de vaccin anticovid. Conform CJSU (Comitetul Județean pentru Situații de Urgență) Maramureș, tot azi, începând cu ora 10:00, la centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Județean de Urgență “Dr.Constantin Opriș” din Baia Mare vor fi imunizate 120 de cadre medicale, acesta fiind numărul maxim de persoane care pot fi vaccinate în centru în 12 de ore.

Dr Giorgiana Kristina Cucu, director medical al Spitalului de Pneumoftiziologie Baia Mare și dr Alina Rus, coordonator secție ATI la Spitalul TBC Suport Covid vor fi primele persoane vaccinate din Maramureș.

Primele cadre medicale vaccinate vor fi cele de la Spitalul Suport (TBC) din Baia Mare, iar acestea vor fi alese prin tragere la sorți. Campania de vaccinare va fi continuată mâine, urmând să se imunizeze încă 93 de cadre medicale.

În prezent, în Maramureș au fost stabilite 16 locații pentru a fi folosite drept centre de vaccinare, în următoarele localități: Baia Mare, Sighetu Marmației, Baia Sprie, Borșa, Șomcuta Mare, Târgu Lăpuș, Vișeu de Sus, Ulmeni, comunele Moisei și Poienile de sub Munte. Acestea își vor începe activitatea în funcție de etapele prevăzute în campania de vaccinare.

ACTUALIZARE

15 cadre medicale din judeţul Maramureş au fost vaccinate duminică, în prima oră de la demararea campaniei, a declarat pentru AGERPRES responsabilul de activitate, dr. Vasile Bonaţ, de la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Ruşdea” din Baia Mare.

„Activitatea se desfăşoară în cele mai bune condiţii. Azi dimineaţă la ora 7,12 am primit vaccinul, la ora 10,00 a început vaccinarea, este un flux continuu. Până la această oră avem 15 persoane vaccinate. Avem catagrafia făcută, persoanele vin conform programării, sunt colegi de-ai noştri de la Spitalul de Pneumoftiziologie ‘Dr. Nicolae Ruşdea’ din Baia Mare. Avem în total 210 vaccinuri. Sper ca în cursul zilei de mâine să terminăm această etapă”, a declarat Vasile Bonaţ.

Campania de vaccinare anti-COVID a demarat duminică, fiind vizat, în prima fază, personalul medico-sanitar din toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus.

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au intrat în România vineri, pe cale terestră, prin Vama Nădlac 2, iar sâmbătă acestea au ajuns la centrul principal de stocare – Institutul „Cantacuzino” din Bucureşti, de unde au fost distribuite în ţară.

Potrivit GCS, dozele de vaccin din prima tranşă – cele peste 3.000 de vaccinuri cu valoare de primă administrare – au fost alocate în funcţie de necesarul solicitat de fiecare dintre cele 10 spitale.

ACTUALIZARE

La Centrul de vaccinare de la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare acțiunea de vaccinare a decurs in condiții foarte bune. Nu s-au înregistrat efecte secundare imediate. Au fost imunizate 105 cadre medicale, dintre care 42 medici, 49 asistenți medicali, 14 infirmieri, chimişti, biologi. Nu s-au înregistrat pierderi sau alte incidente.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Telenovela cailor declaraţi furaţi. Maramureşeanul spune că i-a cumpărat cu 5.000 de lei

Redactie

EXCLUSIVITATE: AVEM IMAGINILE ȘOCANTE ale nenorocirii din stația de autobuz VIVO MALL Baia Mare. Doi tineri s-au ferit în ultima clipă de BMW-ul scăpat de sub control

Vasile Dale

Omerta celor de la Protecţia Copilului. Cum a fost trecut sub tăcere un caz de abuz sexual dintr-un centru de plasament asupra unei fetițe de doar 11 ani

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.