BREAKING NEWSImportant

Audit pe tema gestionării deșeurilor din Maramureș, cerut de președintele CJ Ionel Bogdan

Conducerea Consiliului Județean Maramureș va comanda un audit pentru a se verifica dacă au fost respectate toate normele legale în vederea implementării proiectului Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor de la Sârbi –Fărcașa, dar și în ceea ce privește depozitarea deșeurilor pe platformele amenajate temporar la nivelul județului.

Am cerut colegilor să identifice o societate comercială cu expertiză pe zona de mediu care să realizeze un audit pe tot ce înseamnă deșeuri la nivelul județului Maramureș. Oamenii trebuie să știe cum s-au cheltuit fondurile alocate pe acest segment, dar și să aflăm cu toții cum am ajuns în impasul actual”, a subliniat președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan.

Încă de la preluarea mandatului, Ionel Bogdan a conștientizat gravitatea și importanța problemei moștenite de la vechea conducere a administrației județene, legată de depozitarea deșeurilor menajere. Alături de vicepreședinții Doru Lazăr și Radu Trufan, a încercat identificarea unui teren care să corespundă normelor de mediu în vederea amenajării unei platforme temporare de depozitare a deșeurilor. Președintele Ionel Bogdan are în vedere atât găsirea celor mai bune soluții pentru protecția mediului, cât și menținerea unor costuri decente pentru aceste servicii, astfel încât taxele impuse de operatori să nu fie împovărătoare pentru maramureșeni.

”Nu voi permite ca tarifele percepute la ora actuală de agenții economici să fie dublate. Acest lucru va duce automat la taxe foarte mari care vor fi percepute de la maramureșeni. Vom identifica soluțiile potrivite pentru rezolvarea acestei crize creată la nivelul județului Maramureș. Astfel, avem în vedere ca pe termen mediu să gestionăm această problemă prin amenajarea unei platforme temporare, iar pe termen lung să finalizăm proiectului SMID Sârbi, respectiv până în 2023”, a adăugat Ionel Bogdan.

Discuțiile pe acest segment continuă cu primarii unităților administrativ-teritoriale din județ, cu agenții economici și cu administratorii privați ai suprafețelor de teren pe care pot fi amenajate aceste platforme temporare de depozitare a deșeurilor menajere astfel încât problema să fie rezolvată în cel mai scurt timp.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

Urmărire pe străzile din Sighet terminată într-un podeț. Șoferul era drogat iar permisul îi era suspendat. A fost arestat

Vasile Dale

URMARE EXPLOZIE: Mamă a doi copilași decedată la trei zilei după explozia centralei termice din Târgu Lăpuș

Vasile Dale

ȘOMCUTA MARE: Cum au reușit polițiștii să dea peste o captură serioasă de droguri în ieslea vacilor

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.