BREAKING NEWSImportant

Noi pași în dezvoltarea relațiilor economice între Statul Israel și Maramureș

Ieri, 2 februarie 2021, reprezentanții Misiunii Economice ai Ambasadei Israelului în România s-au întâlnit în sistem virtual online cu reprezentanții desemnați ai Consiliului Județean Maramureș și managerii spitalelor din subordine cu scopul de a identifica puncte comune de cooperare în domeniul medical.

La întâlnire au participat Bareket Knafo – conducătorul Misiunii Economice a Israelului în Romania, Antonia Leahu – manager al departamentului Strategie și Cooperare Internațională a Misiunii, Raluca Bărburescu – ofițer comercial al Misiunii pe sectorul medical, iar din partea Consiliului Județean Maramureș, Ioan Cheudan – președintele Comisiei pentru sănătate, Ludovica Rusu – managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare și Vasile Bonaț – managerul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

Au fost abordate aspectele de interes comun pentru cele două părți, cu accent pe cooperarea în domeniul medical. Discuțiile s-au axat pe identificarea modalităților în care expertiza companiilor israeliene poate fi utilizată în activitatea spitalelor din Maramureș, găsirea unor soluții pentru implementarea tele-medicinei, a interesului pentru dotare cu aparatură performantă specifică, schimburi de experiență (de tip „second-opinion”), digitalizare, protecția și securitatea datelor și informațiilor medicale ale pacienților.

Reprezentanții Misiunii Economice ai Ambasadei Israelului în România au promis, în urma discuțiilor fructuoase, lansarea unui proiect de cercetare de tip “company-scouting” pentru a facilita contacte adecvate și pentru a prezenta oportunități de colaborare spitalelor din subordinea Consiliului Județean Maramureș.

Președintele Comisiei de Sănătate, Ioan Cheudan, în numele președintelui Consiliului Județean, Ionel Bogdan, a propus reprezentanților Misiunii Economice ai Ambasadei Israelului să organizeze o vizită în județul Maramureș a unei delegații de oameni de afaceri interesați în activități comerciale și investiții în zonă.

Totodată, a fost salutată deschiderea Ambasadei Statului Israel în România privind cooperarea în contextul crizei epidemiologice, fiind subliniată necesitatea unirii eforturilor între națiuni în vederea combaterii efectelor negative ale pandemiei Covid-19.

Întâlnirea s-a încheiat cu stabilirea unor termene reciproce pentru realizarea obiectivelor de cooperare propuse.

Evenimentul de ieri a fost unul din rezultatele vizitei Ambasadorului Statului Israel, David Saranga, în Maramureș în prima zi a mandatului actualului președinte al Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, având la bază obiectivele comune puse la punct în cadrul acesteia și axate pe domeniile: sănătate, turism, economie și cultură.

CJ Maramureș

Te-ar putea interesa si

DUPĂ O LUNGĂ ABSENŢĂ: Câinele poliţist Snow, în mijlocul copiilor din Cavnic

Redactie

Primăria Mireșu Mare: primul loc de joacă pentru copii (galerie foto)

Vasile Dale

VEDETELE TOAMNEI: Castanele, la mare căutare în sezonul rece. Iată în ce feluri le poţi găti

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.