Managerul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, dr Vasile Pop, și managerul medical al aceleași unități, dr. Vasile Bonaț, reacționează în urma articolului publicat în care mai mulți medici de la Spitalul TBC Baia Mare Suport Covid, au reacționat și ne-au oferit în exclusivitate punctul de vedere al unității medicale.

”Spitalul Județean de Urgență Baia Mare nu este spital Covid, nu este nici măcar Spital Suport Covid. Cu toate acestea, la solicitarea Direcției de Sănătate Publică Maramureș și cu aprobarea Consiliului Județean Maramureș, am deschis 60 de paturi pentru bolnavii suspecți Covid19, precum și 19 paturi în terapie intensivă pentru bolnavi Covid-19. Deci noi avem 79 de paturi pentru bolnavii Covid19, în timp ce spitalul TBC Spital Covid are 90 de paturi.

Noi am delegat până acum de la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare 32 de persoane: 14 medici, 15 asistenți și 2 brancardieri. Cheltuiala noastră s-a ridicat 359.921 lei.

Spitalul nostru are un singur medic pneumolog. Și pe acesta l-am transferat din Policlinică în spitalul nostru pentru bolnavii noștri confirmați Covid. Nu avem medic infecționist. Suntem în tratative cu un coleg pentru a veni la noi cu jumătate de normă. Nu am putut să delegăm la Spitalul TBC medic neurolog sau cardiolog dintr-un motiv simplu: nu avem suficienți medici. Am informat DSP Maramureș că nu dispunem de suficienți medici nici pentru a asigura gărzile la UPU sau ATI în Spitalul Județean.

Nu este rea voință, nu este lipsă de interes din partea noastră, a Spitalului Județean. Vă dau un singur exemplu: 900 bolnavi covid confirmați am tratat în Spitalul Județean în anul 2020. De fiecare dată am comunicat cu Spitalul TBC să ne spună când au nevoie de medici de specialitate pentru ca un coleg de-al nostru să meargă în consult la dânșii. Nu îl putem delega permanent acolo pentru că nu avem suficiente cadre medicale. Lumea trebuie să fie informată și trebuie să știe că noi niciodată nu ne-am eschivat din a ne ajuta colegii.

Din punctul nostru de vedere articolul la care facem referire este unul tendențios și rău intenționat.

Trebuie să mai spunem și faptul că Spitalul Județean, la solicitarea DSP Maramureș, 3 puncte de vaccinare. Pentru acestea am alocat 12 medici, asistenți medicale, registratori medicali și infirmier” au precizat dr Vasile Pop (manager) și dr. Vasile Bonaț (director medical).

CITEȘTE ȘTIREA INIȚIALĂ:

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.