Comitetul Județean pentru Situații de Urgență este abilitat să comunice faptul că se așteaptă de la nivel central emiterea documentelor pentru instituirea măsurii de carantinare zonală pentru localitatea Remetea Chioarului, respectiv pentru localitatea Recea cu satele aparținătoare Mocira, Lăpușel, Săsar și Bozânta Mică, începând de azi, 15 februarie.

Locuitorii din zonă au fost informaţi deja prin mesaje RO-ALERT.


Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, prefectul Nicolae-Silviu Ungur, a declarat că s-au primit ordinele Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat Dr. Raed Arafat privind instituirea măsurii de carantinare zonală pentru localitatea Remetea Chioarului, respectiv localitatea Recea și satele aparținătoare Mocira, Săsar, Lăpușel și Bozânta Mică.

Ordinele au intrat în vigoare de astăzi, 15 februarie a.c., pentru o perioadă de 14 zile. Restricțiile impuse și măsurile care trebuie respectate de către locuitorii din zonele carantinate, dar și de către cetățenii care le vor tranzita în cele două săptămâni sunt aceleași care au fost stabilite și pentru celelalte localități carantinate anterior la nivelul județului nostru. Alte măsuri pentru prevenirea și combaterea răspândirii SARS-CoV-2, precum și pentru soluționarea unor probleme deosebite pe perioada carantinei vor fi stabilite prin Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, a mai adăugat prefectul de Maramureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.