BREAKING NEWSImportantRecomandate

Poluarea din râul Băița a ajuns în râul Someș și se află la granița cu Ungaria

Încă de ieri, specialiștii Apele Române Someș-Tisa sunt în alertă și monitorizează unda de poluare. Partea ungară a fost informată și este și ea în alertă. Pe principiul ”poluatorul plătește”, S.C. Explo Mining COAL S.R.L. va suporta toate cheltuielile aferente, cu respectarea legislației în vigoare.
Primele rezultate ale analizelor de la primele probe de apă: sunt caracteristice apelor de mină, indică depășiri ale valorilor normale la indicatorii de calitate, respectiv la metale (fier, mangan, cupru, zinc).

Nu este semnalată mortalitate piscicolă. Specialiștii au prelevat probe de apă din râul Someș în secțiunea Satu Mare.
Inspecția Bazinală de Apă s-a deplasat la fața locului și a trasat prin procesul verbal de constatare trei măsuri obligatorii și imediate pentru poluator: să ia toate măsurile pentru diminuarea și eliminarea poluării; să depolueze și să igienizeze de urgență malurile și albia majoră a cursului de apă Băița; să monitorizeze calitatea apelor de mină care ajung în cursul de apă.
În urma centralizării rezultatelor analizelor de apă, vom comunica poluatorului tipul de sancțiuni pe care le va suporta conform prevederilor legale.

„Reluăm avertismentele adresate permanent administratorilor de perimetre miniere care sunt direct responsabili cu gestionarea închiderii şi ecologizării acestor zone. Apele de mină neepurate sau insuficient epurate, precum și iazurile de decantare reprezintă surse de risc major pentru calitatea cursurilor de apă. În funcție de evoluția fenomenului de poluare, vom reveni cu informații suplimentare”, transmit specialiştii Apele Române Someș-Tisa.

Te-ar putea interesa si

MARAMUREŞ: CONCURENŢĂ MARE PENTRU POSTURILE DE POLIȚIȘTI LA PROTECȚIA ANIMALELOR

Redactie

EXCLUSIV – SCANDALOS!!! ACUZAȚII EXTREM DE GRAVE / ACTUALIZARE: Cinci copii ar fi fost bătuți de un polițist în cancelaria Școlii Generale Mireșu Mare. Ce spune ISJ Maramureş

Vasile Dale

TRAGEDIE LA BOGDAN VODA: Patru copii au ramas orfani dupa ce tatal acestora s-a spanzurat in prima zi din 2019

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult