BREAKING NEWSImportant

Brian Cristian, deputat USRPLUS: “Ministerul Tineretului și Sportului trebuie să verifice imediat activitatea Complexului Sportiv Lascăr Pană!”

aia Mare este un oraș cu o îndelungată tradiție în sport. Ne place să spunem asta și ne mândrim de fiecare dată când avem ocazia.

Fala unui oraș care iubește sportul de performanță nu corespunde cu realitatea din teren. Trăim din amintiri și am ajuns să ne lăudăm cu performanțele sportive obținute de băimărenii care evoluează prin alte părți, căci infrastructura din orașul nostru se află sub orice critică.

Situația se repetă în fiecare an, promisiunile apar și dispar, iar soluțiile se lasă așteptate.



Într-o intervenție pe lângă Ministerul Sportului, Brian Cristian, deputatul USRPLUS de Maramureș, atrage atenția asupra unei instituții publice care consumă prea multe resurse în comparație cu ceea ce oferă: Complexul Sportiv Național Lascăr Pană.

“Prin 2018, s-a anunțat înființarea unui complex național care ar fi trebuit să aducă investiții masive în bazele sportive din Baia Mare.

Trei ani mai târziu, Complexul Sportiv Național Lascăr Pană a rămas la stadiul de procedură juridică. Altfel spus, promisiunea dezvoltării unui centru național complex și performant a rămas doar pe hârtie.

Chiar dacă ideea de complex sportiv nu funcționează, bazele fiind tot în paragină, CSN Baia Mare a cheltuit, anul trecut, peste 3 milioane de lei pentru salariile celor peste 60 de angajați. Venituri generate: sub 1 milion de lei.”

Merită menționat și faptul că s-au făcut angajări și detașări la Complexul Sportiv Lascăr Pană chiar și într-un an în care, în întreaga țară, prioritățile erau altele. Așa au ajuns în cadrul instituției consilieri și directori care au umflat nota de plată de la finalul fiecărei luni.

De asemenea, deputatul Brian Cristian aduce în discuție eficiența și profesionalismul conducerii centrului sportiv din Baia Mare:

“Dacă tot a fost întreruptă activitatea sportivă în 2020, mi-ar plăcea să aflu că echipa de management a complexului a avut suficient timp să trimită spre finanțare proiecte solide de dezvoltare.”

Mai jos, redăm câteva întrebări care necesită răspunsuri urgente din partea ministrului Sportului și Tineretului, Eduard Novak:

  1. Care este viitorul Complexului Sportiv Național Lascăr Pană din Baia Mare?
  2. În ce măsură aveți în vedere Complexul Sportiv Național din Baia Mare pentru organizarea unor evenimente sportive naționale și internaționale în anii următori?
  3. Veți accepta în continuare un management neperformant și administrarea defectuoasă a patrimoniului?
  4. Considerați că este necesar un audit extern pentru analiza activității CSN Lascăr Pană și a celor 60 de angajați în ultimii 2 ani de activitate?
  5. O analiză a modului în care s-au făcut angajările la momentul înființării CSN este luată în considerare?
  6. Care sunt rapoartele de activitate a celor 60 de angajați din anul 2020?
  7. Activitatea sportivă a fost întreruptă, iar echipa de management a avut ocazia de a se concentra pe munca de birou, pe pregătirea unor proiecte de dezvoltare a centrului sportiv. V-au fost înaintate astfel de proiecte din partea CSN Baia Mare?

“După cum vedeți, avem, cel puțin pe hârtie, un centru sportiv, dar nu știm ce să facem cu el. Dacă performanța conducerii Complexului Lascăr Pană nu este revizuită în timp util, ne putem aștepta ca exodul sportivilor maramureșeni să devină o regulă în următorii ani. Mă aștept ca noua conducere de la Ministerul Tineretului și Sportului să intervină cu soluții concrete pentru a salva viitorul Complexului Sportiv Lascăr Pană.”, declară, în încheiere, deputatul Brian Cristian.

Te-ar putea interesa si

PERCHEZIŢII: Cinci suspecţi de infracţiuni silvice, săltaţi de mascaţi (FOTO, VIDEO)

Vasile Dale

MĂSURI DE PRECAUŢIE IMPUSE DE CJSU: Lacăt pe mall-uri. Magazinele alimentare şi farmaciile din incintă rămân deschise

Vasile Dale

PERICOL DE ACCIDENTE PE DN 1C (E 58) BAIA MARE – SATU MARE. SE FREZEAZA DRUMUL IAR SEMNALIZARILE SUNT DEFICITARE (GALERIE FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult