BREAKING NEWSImportant

1 an de la înființarea serviciilor sociale din cadrul Proiectului VENUS, destinat victimelor violenței domestice

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș marchează astăzi, 4 martie 2021, un an de la înființarea serviciilor sociale din cadrul Proiectului “VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță” în județul Maramureș și de la inaugurarea Locuinței Protejate destinate victimelor violenței domestice.

În cadrul DGASPC Maramureș sunt operaționale trei servicii pentru victimele violenței domestice: locuință protejată, grup de suport și cabinet de consiliere vocațională. În primul an de la înființare, specialiștii implicați în proiect au oferit servicii specifice unui număr de 40 persoane, dintre care cinci au beneficiat de toate serviciile din cadrul Locuinței Protejate VENUS, 19 persoane au beneficiat de serviciile oferite în cadrul grupului de suport și consiliere vocațională, iar 16 persoane de consiliere psihologică.

“Violența domestică reprezintă o încălcare gravă a drepturilor omului și totuși fenomenul este mai actual ca oricând. Avem cu toții responsabilitatea de a spune NU violenței domestice și de a sprijini și îndruma victimele către servicii specializate. Calitatea de victimă a violenței domestice nu se raportează numai la relația soț/soție, partener/parteneră, ci cuprinde o sferă foarte largă de relații sociale conform art. 5 din Legea nr. 217/2003, pentru prevenirea și combaterea violenței domestice. În acest sens, solicităm sprijinul autorităților locale din județul Maramureș pentru identificarea și îndrumarea victimelor violenței domestice care au dreptul la protecție legală și cărora le putem oferi în cadrul proiectului locuință protejată, grup de suport și consiliere vocațională”, a declarat Alina Coste Mădăras, director general DGASPC Maramureș.

DGASPC Maramureș implementează, în calitate de partener local, Proiectul „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!” cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, POCU 465/4/4/128038, lider de proiect fiind Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați. Partenerii locali sunt 42 de instituții ale administrației locale, DGASPC / SPAS din fiecare județ și municipiul București. Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea și dezvoltarea măsurilor și serviciilor sociale în scopul prevenirii și combaterii violenței domestice la nivel național prin crearea și dezvoltarea unei rețele naționale inovative integrate de locuințe protejate, grupuri de suport și consiliere vocațională în scopul implementării unui program național de protecție a victimelor violenței domestice și derularea unor campanii privind prevenirea și combaterea violentei în familie.

Toate informațiile legate de selecția și admiterea în locuința protejată, grupul de suport sau cabinetul de consiliere vocațională se regăsesc pe pagina de internet a instituției, la adresa http://dgaspcmm.ro/venus.

Te-ar putea interesa si

FOTO: SĂPTĂMÂNA PROTECȚIEI CIVILE AJUNSĂ LA FINAL

Redactie

ACCIDENT GRAV LA SATULUNG / ACTUALIZARE: Patru victime după ce o maşină s-a izbit de o casă din lemn. Ce spune IPJ Maramureş (FOTO, VIDEO)

Vasile Dale

DOLIU ÎN LUMEA ARTISTICĂ: A murit Fabian Ghișe, violonist, membru al Ansamblului Naţional Transilvania

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.