BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

OPINIE: Pentru că pruncul e de etnie rromă opinia publică a presupus că ”și-a meritat-o”. Polițiștii nu s-au sinchisit să anunțe deschiderea unei amărâte de anchete pentru că presa e nașpa și minte mereu

Ce am înțeles după incidentul de ieri, în care un copil de 13 ani a fost bruscat, prins de față și băgat în mașina poliției, pe strada Culturii din Baia Mare, după ce a agresat (nu știu exact, că nu s-a dat oficial, martorii spun că a înjurat și aruncat cu pietre) niște copii într-un parc:

– Pentru că pruncul e de etnie romă, 80% din opinia publică a presupus că „și-a meritat-o”, respectiv că “a furat, a dat în cap” sau a făcut el ceva;

– Pentru că opinia publică a fost majoritară în favoarea lor, polițiștii nici nu s-au sinchisit să anunțe deschiderea unei amărâte de anchetă internă pentru a stabili dacă s-a procedat corect. Trebuie de menționat că minorul nu a opus rezistență, ba chiar plângea.

– În opinia unor polițiști, solidari cu colegul lor, presa e nașpa și minte mereu. Evident, e bună, profesionistă și jmekeră când publică chestii pozitive la adresa lor.

– Scuza polițiștilor care nu neagă (nici n-ar avea cum, imaginile arată clar ce și cum) cele întâmplate este de grupa mică: “dar ați văzut ce-a făcut?”, ceea ce demonstrează că expresia “sunteți tari doar cu bătrânii și femeile ce vând pătrunjel”, oricât de stupidă ar fi, are o doză de realitate în ea.

– Cu astfel de acțiuni, dar mai ales atitudini, oricât s-ar străduii unii dintre polițiști, imaginea instituției o să rămână una dezastruoasă.

Ce să zic, nu mai zic nimic.

Adrian Barbur

CITEȘTE ARTICOLUL:

Te-ar putea interesa si

Gest emoţionant al colegilor după moartea celor 4 studente. Banchetul de absolvire anulat, banii vor fi donaţi familiilor îndoliate

Vasile Dale

ACCIDENT PE DN 1C: Un camion încărcat cu materiale de construcții a ajuns în câmp (FOTO)

Vasile Dale

ATENŢIE, BĂIMĂRENI: Au reapărut colecţionarii germani de maşini de cusut Singer

Vasile Dale

6 mesaje

Eli martie 12, 2021 at 2:43 pm

Dau dreptate politiei romane, in acest caz! Daca tiganii nu stiu educa proprii copii, sa suporte consecintele. Platim noi amenzi iar tiganii nu? Ei sa fie scutiti? Parca au mai multe drepturi ca noi restul…

Raspunde
Paul martie 18, 2021 at 4:49 pm

Si ei primesc amenzi si nu putine.Doar ca nu le pasa si nu le platesc ca n-au din ce.
Oare contravaloarea amenzilor nu se poate stinge prin munca in folosul comunitatii ?
Mai bine pindim batrinii si le punem catuse pentru masca
Of unde esti tu Tepes Doamne….

Raspunde
mo martie 12, 2021 at 2:56 pm

Aceasta e reactia oamenilor din „institutiile de forta” cand au de lucru pentru banii aia putini ce-i incaseaza lunar. S-au enervat printesele ca o trebuit sa alerge dupa un pusti si nu aveau echipament potrivit(pantofi sport sau adidasi mai pe intelesul lor). Apropo pe aia din Ponorita tot nu i-o prins nici pana in ziua de azi? Poate asteapta maririle de salar si apoi ii prind!!

Raspunde
m martie 12, 2021 at 5:07 pm

penibil

Raspunde
Iuliana martie 12, 2021 at 5:11 pm

Oare cel care scrie articolul n-are ,,prunci”? Dacă dădea cu pietre în copiii lui mai era așa revoltat pe cei care au încercat sa îl ,,educe” pe bietul nevinovat de etnie rroma de spaima căruia nu o să îmi mai pot duce copilul în parc în câțiva ani! Halal presă!!!! Ar fi trebuit să fiți de partea oamenilor care întradevăr știu ce s-a întâmplat!

Raspunde
Samuel martie 12, 2021 at 9:25 pm

Domnule autor al acestui articol, sunteți în până de idei? Nu găsiți subiecte?

Ce vi se pare că este incorect la modul in care a procedat poliția? Adică pruncul le pune viața in pericol altor copii (arunca cu pietre după ei), și tot poliția este de vină că vine și îl prinde.

M-am cam saturat de moraliști ca Dvs care întorc pe dos logica și bunul simt numai ca sa mai apere niște indivizi care e clar că și-au meritat-o!

Iti dorim ca data viitoare sa ajungi tu in situația de a apela la poliție din cauza acestor specimene! Poate ca iti revii la normal!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.