Important

EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A VIII-A: 2.772 de elevi din Maramureş au susţinut simularea la proba de limba și literatura română

Conform calendarului aprobat prin Ordinul ministrului educației, nr. 3449, din 5 martie 2021, în perioada 29 – 31 martie 2021 se organizează simularea examenului de Evaluare Națională pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII). Este prima generație care va susține examenul după noile programe.
Astăzi, 29.03.2021, s-a desfășurat prima probă scrisă din cadrul acestei simulări – proba de limba și literatura română.

Din județul Maramureș au participat 2772 de elevi (92,09%) și s-au înregistrat 238 de absenți. Nu au fost situații de elevi eliminați.

Deoarece UAT-urile Coltău, Recea, Tăuții Măgherăuș sunt în carantină în această perioadă, dat fiind faptul că incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a depășit nivelul de 6/1.000 de locuitori, un număr de 76 de elevi, înmatriculați în 4 unități de învățământ (3 cu personalitate juridică și o unitate structură) nu au participat la această probă. Simulările vor putea fi reprogramate în localitățile aflate în carantină după încetarea măsurii, conform unui calendar aprobat de inspectoratele școlare, dar nu mai târziu de 15 mai, iar subiectele vor fi elaborate la nivelul ISJ.

Mâine, 30 martie, va avea loc simularea probei de matematică, iar în 31 martie la limba maternă.

ISJ Maramureș a monitorizat, prin inspectorii școlari, desfășurarea simulării examenului de Evaluare Națională, urmărindu-se respectarea strictă a prevederilor metodologiei specifice, precum și ale ordinului comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, nr. 3235/93/4.02 privind măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.
Rezultatele obținute de elevi la simularea probelor scrise ale examenului de Evaluare Națională vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat acestea, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru optimizarea rezultatelor examenului din vară.

Te-ar putea interesa si

„VINEREA POLONEZĂ” ÎN MARAMUREȘ – ACTIVITĂȚI PENTRU COPII LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ „PETRE DULFU”

Redactie

Lacul de acumulare Strâmtori-Firiza, golit parțial pentru lucrări de amenajare

Redactie

Acțiune a polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice la societăţi comerciale din Baia Mare și Sighetu Marmației

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.