BREAKING NEWSImportant

Deputatul PNL Călin Bota: Proiectul Autostrăzii Nordului, care va aduce dezvoltare pentru Maramureș, se află pe făgașul cel bun

Deputatul PNL Călin Bota, inițiatorul grupului parlamentarilor care susțin Autostrada Nordului, a avut astăzi o nouă întâlnire cu directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Mariana Ioniță, pentru a discuta pe tema stadiului acestui proiect de infrastructură care va lega Baia Mare de Suceava. La discuții au participat deputații Diana Morar(Bistrița), Angelica Fădor (Suceava) și Adrian Cozma (Satu Mare).

,,Am primit o veste bună pentru Maramureș de la CNAIR. Peste circa o lună de zile, va putea fi semnat contractul pentru studiul de fezabilitate pentru tronsonul Baia Mare – Bistrița Năsăud din Autostrada Nordului, în care se află inclus și tronsonul Baia Mare – Jibou pe care ni l-am asumat în campania electorală în fața maramureșenilor.

O altă veste bună este aceea că cei 11,5 km care fac legătura între Satu Mare și Oar se află și ei în fază avansată pentru realizarea studiului de fezabilitate. Acest drum se va conecta la Drumul expres Baia Mare – Satu Mare, un proiect realizat în parteneriat de Consiliul Județean Maramureș și Consiliul Județean Satu Mare. Mă bucur că acest proiect extrem de important pentru dezvoltarea Maramureșului se află pe făgașul cel bun și va putea fi finalizat cât mai curând, în beneficiul românilor din nordul țării.”, a declarat deputatul PNL Călin Bota, la finalul întâlnirii cu conducerea CNAIR. 



Conform Master Planului General de Transport al României, legătura între Baia Mare și Suceava va fi realizată astfel: Drumul expres Baia Mare – Bistrița, numit Someș Expres, și Drumul Trans Regio Bistrița – Vatra Dornei – Suceava, numit generic Bucovina. Acest proiect de infrastructură va realiza legătura dintre Coridorul 3 (București – Regiunea Nord Est) și viitorul punct de trecere a frontierei din zona Oar.

Grupul parlamentarilor care susțin Autostrada Nordului a fost inițiat de deputatul liberal Călin Bota din dorința de a impulsiona realizarea acestui obiectiv de infrastructură extrem de important pentru dezvoltarea tuturor regiunilor din nordul țării.

Biroul de presă PNL Maramureș

Te-ar putea interesa si

Ionel Bogdan: Am plasat o capsulă a timpului cu mesaje pentru viitor în fundația noului terminal de pasageri. Marcăm astfel o etapă importantă în dezvoltarea Aeroportului Internațional Maramureș

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: Impact între două autoturisme în Baia Mare, în intersecţia bulevardelor Bucureşti cu Unirii

Redactie

ÎN MARAMUREŞ: Vaci diagnosticate cu tuberculoză şi trimise la abator. Urmează controale și la oi și capre

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult