BREAKING NEWSImportant

PAȘTILE DOMNULUI, PAȘTILE! Microexpoziție cu tematică pascală la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară

Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș și Consiliul Județean Maramureș propun de astă dată vizitatorilor o microexpoziție cu tematică pascală: ”PAȘTILE DOMNULUI, PAȘTILE!”, în perioada 15 aprilie – 15 mai.
Într-o ambientare intimă, plină de pioșenie, simulând un interior gătit de Paște, expoziția din întregul ansamblu al artei populare, oferă o selecție de icoane pe sticlă și ștergare de cui, aflate în patrimoniul muzeului.

Icoanele realizate într-o manieră naivă, specifică, în care artistul iconograf integrează în compoziție elemente din lumea ce-l înconjoară, oferă celui ce are răgazul să contemple, întreaga derulare a evenimentelor ce aparțin adevărului biblic: de la Intrarea în Ierusalim până la Înviere.
Ca o împlinire a tendinței firești a țăranului român de a-și înfrumuseța viața umilă și mereu într-o relație directă cu Divinitatea, ștergarul de cui e cel ce împodobește icoana, o înnobilează, ca semn de cinstire față de cele lucruri creștine.

Te-ar putea interesa si

SCANDAL ÎNTR-O FAMILIE DIN TĂUŢII MĂGHERĂUŞ: Un tânăr de 26 de ani s-a ales cu dosar penal după ce şi-a agresat sora

Redactie

Video | Un profesor de biologie de la Colegiul Tehnic George Bariţiu din Baia Mare ar fi bătut un elev (ACTUALIZARE)

Redactie

SALVARE ÎN MUNŢII ŢIBLEŞULUI: Un bărbat A CĂZUT 70 de metri într-o râpă, cu tot cu TRACTORUL în care se afla (FOTO-VIDEO DRAMATIC)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.