BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Chioarului

RECOMPENSĂ: Un primar din Maramureș îi plăteşte pe localnicii care îi pârăsc pe cei care aruncă gunoaie la întâmplare

Sătul de gunoaiele din comuna pe care o păstoreşte, un primar din Maramureş a decis să-i răsplătească pe localnicii care îi pârăsc pe vecinii certaţi cu bunul-simţ. Mai exact, cei care îi duc edilului imagini video sau fotografii cu oamenii care aruncă resturile la întâmplare primesc un premiu în bani.

Primarul îi recompensează cu 500 de lei, din propriul buzunar, pe cei dispuşi să îşi pârască concetăţenii care aruncă resturile la voia întâmplării. Câmpurile oamenilor erau locurile în care cei certaţi cu spiritul civic aruncau cele mai multe gunoaie. Astăzi ogoarele sunt curate.



Ioan Mătieș, primar Mireșu Mare: ”Constat că de fapt 99% din populaţia din Mireşu Mare sunt oameni cinstiţi şi corecţi. Ăia 1% care aruncă mizerii oriunde, trebuie pedepsiţi. O să ajungă pana în situaţia în care or să fie puşi pe uşa primăriei şi pe uşa bisericii.”

Localnic: ”În ultimă instanță dacă nu există altă solutie de a-i opri pe cei care aruncă, ce să zicem.”
Localnic: ”Foarte bună, să nu se mai arunce mizerii şi tot felul de gunoaie.”

Persoanele care vor depozita gunoaie în afara spaţiilor special amenajate vor fi amendate. Cuantumul amenzii urmează să fie stabilit de consilierii locali într-o şedinţă care se va desfăşura săptămâna viitoare.

Ioan Mătieș, primar Mireșu Mare: ”Sunt două alternative. Fie că plătesc acei bani sau, cel mai bine şi ce ne convine nouă, curăţă o suprafaţă de pe terenul unde au aruncat mizeriile şi atunci treaba este mult mai uşor de rezolvat.”

Primarul nu este la prima iniţiativă de acest fel. Ca să-i responsabilizeze pe localnici, în trecut, a decis să facă publice pe reţelele de socializare fotografiile cu persoanele care aruncau resturile menajere la voia întâmplării. Dar măsura nu a avut rezultatele dorite.

Observatornews.ro

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO: De 15 ani locuitorii unei străzi din Petrova sunt îngropați în noroaie. ”Consătenii mei au dreptate, dar nu stă numai în neputința mea de a face ceva” – spune primarul

Vasile Dale

CORONAVIRUS ÎN MARAMUREŞ, 28 AUGUST: Două decese şi nouă cazuri noi în 24 de ore

Redactie

ACUZAT DE HĂRŢUIRE SEXUALĂ ŞI ŞANTAJ: Horia Chiş, directorul Penitenciarului Baia Mare, a fost revocat din funcție. Declarația victimei dar și a directorului de penitenciar (actualizare)

Redactie

1 mesaj

mo aprilie 15, 2021 at 2:49 pm

O intentie buna, insa totusi traim in secolul XXI, iar cei in cauza pot fi identificati cu ajutorul unor tehnici disponibile de ho ho.. mult timp. Trebuie doar sa vreti sa rezolvati lucrurile the hard way cum ar zice englejii..

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult