Eveniment

COMĂ ALCOOLICĂ LA VOLAN: Un băimărean conducea cu 3,24 g/l alcool pur în sânge prin Baia Mare. A fost arestat preventiv

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 23.04.2021, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului K.M. pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, prevăzută de art. 336 alin. 1 Cod penal. La data de 23.04.2021 faţă de inculpatul K.M. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul K.M., care nu are antecedente penale, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice, la data de 22.04.2021, în jurul orei 19:55, a condus un autoturism pe raza municipiului Baia Mare, jud. Maramureş, circumstanțe în care a provocat un accident de circulație soldat cu pagube materiale.

 Analiza toxicologică a probei de sânge recoltată de la inculpat a indicat o îmbibație alcoolică peste limita legală (3,24 g/l alcool pur în sânge).

 La data de 23.04.2021, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

 Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Te-ar putea interesa si

Se redeschid şcolile! Decizia, adoptată la Cotroceni în urmă cu puţin timp, se aplică din 8 februarie

Vasile Dale

FOTO, VIDEO: Doi morţi într-un grav accident rutier, cu o ambulanţă implicată. Traficul Baia Mare – Satu Mare blocat

Redactie

ALCOOL SI PACANELE FARA RESTRICTII: INDELETNICIRILE ELEVILOR IN BIRTURILE COMUNALE. ASTAZI MOISEI (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.