Eveniment

Furt de bani dintr-o casă din Lăpuşel şi de combustibil şi baterii auto la Şomcuta Mare (actualizare)

Aseară, 05 mai, la ora 21.19, la sediul postului de politie Recea s-a prezentat un bărbat de 73 de ani din Lăpușel, care a relatat faptul că în aceeasi zi, în intervalul orar 12.00-13.00, persoane necunoscute, au pătruns în interiorul imobilului unde locuiește, de unde i-au sustras o sumă de bani.

În urma activităților desfăsurate de către polițiștii din cadrul Postului de Poliție Comunal Recea precum și din cadrul Biroului de Investigații Criminale – Poliția municipiului Baia Mare, a fost identificată persoana bănuită de comiterea furtului, respectiv o femeie de 37 de ani din Bozânta Mică.

Față de femeie a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind depusă la C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Maramureș sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

ACTUALIZARE: Față de femeia de 37 de ani din Bozânta Mică reținută în 05 mai a.c., sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, Judecătoria Baia Mare a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ACTUALIZARE – PARCHET

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus la data de 06.05.2021 punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatei C.R.J. pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat prevăzută de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 2 lit. b Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal. La data de 05.05.2021 faţă de inculpata C.R.J.  a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpata C.R.J., care este recidivistă, în data de 05.04.2021, profitând de faptul că uşa de acces era închisă dar neasigurată, a pătruns fără drept în locuinţa persoanei vătămate P.A., situată pe raza localităţii Lăpuşel, jud. Maramureş, iar din interior a sustras suma de 10.000 lei.

 La data de 06.05.2021 dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatei pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrate a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

•••••••

Aseară, 05 mai, în jurul orei 22.00, polițiștii din Șomcuta Mare au identificat și reținut pentru 24 de ore două persoane bănuite de comiterea a două furturi.
În fapt, polițiștii au fost sesizați în 03 mai a.c., cu privire la faptul că dintr-un camion a fost sustras combustibil, iar dintr-un alt autocamion parcat în centrul comunei Satulung au fost sustrase două baterii auto.
Valoarea prejudiciului cauzat este de aproximativ 4.500 de lei, din care o parte a fost recuperat de polițiști.
Persoanele bănuite de comiterea faptelor sunt doi tineri, ambii de 21 de ani din Cluj, care au fost depuşi în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Maramureş.

Te-ar putea interesa si

VIDEO – FOCAR DE INFECȚIE: Gara CFR Baia Mare a fost închisă de inspectorii OPC Maramureș – actualizare

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: Incident sinistru în cimitirul ”Rai” din Cavnic. A intervenit poliția și SMURD-ul

Vasile Dale

Tragedie în Breb: Un localnic a fost găsit mort în casa cuprinsă de flăcări (EXCLUSIV VIDEO) – ACTUALIZARE

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.