Sport

GSP: Nantes Atlantique – Minaur Baia Mare 36-34. Minaur a pierdut în semifinalele EHF European League. Dezastru pe interul stânga!

Vedeta echipei, Jovana Kovacevici, a marcat doar două goluri din 14 aruncări, iar Minaur a fost depășită clar de Nantes, echipa ce pornea cu șansa a patra înainte de începerea Final 4.

Visul de a câștiga primul trofeu european din istorie s-a năruit pentru Minaur Baia Mare de la primul meci. Sâmbătă după-amiază, într-o sala ”Lascăr Pană” goală, din cauza regulilor impuse de pandemie, Minaur a cedat în fața echipei franceze Nantes Atlantique, 34-36.

Copleșite de miza disputei

Băimărencele au început meciul foarte slab, și au trebuit apoi să alerge în spatele adversarelor. Echipa lui Costică Buceschi nu a condus niciodată pe parcursul partidei. Jelena Lavko, interul dreapta al naționalei Serbiei, care și-a rupt ligamentul încrucișat la meciul de campionat cu Bistrița, cu trei zile înainte de Final 4, a ținut să joace, să își ajute echipa. Și chiar a intrat pe teren. A marcat două goluri, dar apoi, la o schimbare de direcție i-a fugit din nou genunchiul și meciul era terminat pentru ea.

Nantes și-a surprins adversarele cu jocul în viteză, concentrat pe partea braziliencei Bruna de Paula. Brazilianca a făcut ce a vrut cu apărarea gazdelor în prima repriză, marcând de 6 ori. A fost secondată și de internaționala suedeză, Nathalie Hagman, care a marcat și ea de 7 ori în prima parte.

Apărarea, un fiasco

În lipsa Jelenei Lavko, toată lumea se aștepta ca interul stânga Jovana Kovacevici să tragă echipă după ea. Sârboiaca a prins însă o zi groaznică. În prima repriză a aruncat de 10 ori la poartă, și a marcat două goluri! Nici portarii nu au scos mai nimic, Filippa Idehn având prima paradă în minutul 21! Apărarea a fost un fiasco, Minaur primind 21 de goluri în prima repriză.

În partea a doua, antrenorul lui Nantes, fostul jucător al CSM București, ”a dat” o mână de ajutor Minaurului. A schimbat aproape toate titularele când Nantes avea 7 goluri pe tabelă, 24-17! A urmat cea mai bună perioadă a Minaurului. Angela Cioca a jucat foarte bine pe interul dreapta, Cristina Laslo și-a luat rolul de lider, iar Minaur a egalat la 27, în doar 15 minute de joc! A fost un parțial de 10-3 pentru maramureșence.

S-au trezit la timp

Saurina nici nu a știut cum să-și bage din nou mai repede titularele în teren. Iar Hagman, Kpodar, Sylla, De Paula și-au reintrat repede în rol. Au marcat de patru ori consecutiv și au oprit elanul băimărencelor. Costică Buceschi a încercat tot cu Kovacevici, dar sârboaica nu a făcut decât să-și înrăutățească statistica. A terminat meciul cu un procenta de doar 14 la sută, două goluri din 14 aruncări!

Pentru Minaur au marcat Araujo 7 goluri, Blohm 6, Cioca 5, Laslo 5, Seraficeanu 3, Lavko 2, Kovacevici 2, Fujita 1, Idehn 1, Tănasie 1, Andreea Popa 1. S-a terminat 36-34 pentru Nantes. Franțuzoaicele au făcut hora bucuriei la final, s-au bucurat, au dansat și au cântat. Vor juca duminică prima finală europeană din istoria clubului. Pentru Minaur, visul frumos s-a terminat mult prea rapid. Baia Mare va trebui să mai aștepte pentru primul trofeu european, la feminin. În cealaltă semifinală EHF European League s-au întâlnit Siofok KC și Ikast Herning.

Sursa info și foto: GSP.ro.

Te-ar putea interesa si

HAOS ÎN FOTBAL: 15 jucători de la Recea, confirmaţi pozitiv. Meciul de la Buzău a fost amânat. Se suspectează că testele sunt făcute de mântuială

Redactie

Sara Sitar (Șurdești, Maramureș), noua campioană a României la Categoria U10

Vasile Dale

ESTE OFICIAL!!! Borșa va fi din nou gazda Campionatului Național de Schi Alpin dar și a Cupei Balcanice

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.