Important

Reprezentanții Maramureșului, premiați în cadrul Concursului internațional online ”Dance virus-2021”

Concursul-festival internațional online ”Dance virus-2021”, organizat de Centrul cultural Ramygala și Districtul Panevėžys din Lituania, și-a propus și la această a doua ediție, să-i încurajeze pe tineri să depășească prin artă efectele actualei pandemii. Interesul față de acest proiect original a fost semnificativ, la concurs participând tineri din țara gazdă, precum și din Letonia și România – Județul Maramureș.
La invitația Consiliului Județean Maramureș de implicare în demersul cultural fără frontiere al Districtului Panevėžys – regiune înfrățită cu Județul Maramureș, au răspuns Ansamblul Folcloric Național Transilvania și Comuna Recea. Șapte tineri maramureșeni și-au înscris creațiile în concurs, exprimându-și în pași de dans și costume specifice, mesajul de solidaritate și optimism pentru adaptare la provocările cauzate de situația pandemică.
Printre câștigătorii Concursului online ”Dance virus-2021” se află doi tineri artiști ai Ansamblului Folcloric Național Transilvania: ARDELEAN ANDREEA LAURA și MIHALCA LIVIU, care au obținut Locul III, în clasamentul juriului.
Premiul pentru audiență a fost câștigat de EIDVILĖ STANIULYTĖ, pentru cel mai mare număr de aprecieri pe social media, pentru fotografia Stop shot care a surprins un moment al dansului.
Dansurile tuturor tinerilor artiști au surprins și în acest an prin ingeniozitate, mesajul transmis și prezentarea artistică. Participanții au fost evaluați de către cei 5 membri ai juriului, într-un sistem de 10 puncte, referitor la respectarea regulamentului care include și obligația de a purta mască facială, idea dansului, performanță, creativitate și prezentare. Conform organizatorilor, a fost o sarcină cu adevărat dificilă pentru tot juriul, unele rezultate fiind absolut identice!

Juriul a acordat următoarele premii:

Locul I – EDVIN ŠIŠLO – Lituania
Locul II – AISTĖ PURIUŠKYTĖ, SAULĖ VIŠINYTĖ – Lituania
Locul III – EIDVILĖ STANIULYTĖ, MATVĖJUS KISLYJ – Lituania
ARDELEAN ANDREEA LAURA, MIHALCA LIVIU – România



Felicitări tuturor participanților maramureșeni:
Ansamblul Folcloric Național Transilvania:
Agoșton Andreea Alexandra
Ardelean Andreea Laura
Duli-Babici Teodor Alexandru
Mihalca Liviu
Comuna Recea:
Balaj Andrej
Groșan Cristina Mihaela
Rusu Maria

Premii și diplome vor fi transmise tuturor participanților. Organizatorii și-au exprimat aprecierea deosebită față de dansatorii români și letoni participanți la concurs, pentru implicarea în această inițiativă internațională și oportunitatea ca toată lumea să admire o parte din cultura țărilor pe care le reprezintă.
Videoclipurile cu dansurile incluse în Concursul ”Dance virus-2021” pot fi vizionate pe pagina de Facebook “Ramygalos kultūra”: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1145367592644664&id=100015143014416

Te-ar putea interesa si

Furturile din auto pot fi prevenite! 68 de furturi din auto în doar trei luni în Maramureș

Vasile Dale

Târgul ”Bun de Maramureș” va avea loc în acest weekend

Redactie

ACŢIUNI ÎN WEEKEND: Val de dosare penale întocmite de poliţiştii maramureşeni

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult