Important

ATENŢIE LA FRAUDELE INFORMATICE: Cele mai multe înşelăciuni sunt comise prin platforma OLX

Campania de prevenire a fraudelor informatice, inițiată de Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș, continuă.
Chiar dacă în ultimele două săptămâni numărul sesizărilor, privind comiterea de fapte infracționale prin fraudele comise prin sisteme informatice și mijloace de plată electronice, a scăzut ușor, polițiștii de prevenire vă reamintesc încă o dată măsurile utile în evitarea victimizăii prin acest tip de infracțiune.
Cele mai multe infracțiuni de acest fel sunt comise prin platforma OLX, unde vânzătorii sunt înșelați de către potențiali cumpărători. Aceștia folosesc două strategii. O dată solicită mutarea conversației pe rețele de socializare, în deosebi pe
aplicația WhatsApp, după care, pentru încasarea contravalorii bunului scos la vânzare, trimit un link unde vânzătorii trebuie să își introducă datele cardului bancar. Însă odată introduse datele cardului bancar, autorii efectuează operațiuni bancare cu cardul respectiv.
Atenție la acest link. La prima vedere pare a fi pagina oficială, însă nu este așa. Dacă analizăm denumirea domeniului din link, putem observa că nu ne mai aflăm pe pagina oficială. Ex: https://www.olx.ro/ NU https://olx.ro.payment-me.online/

Rețineți!!!
 Pe OLX nu se fac plăți online pentru produsele vândute sau cumpărate.
 Singura situație în care OLX cere introducerea datelor card-ului este cel în care se cumpără serviciile OLX de publicare sau promovare a anunțurilor.
 Nu acceptați să mutați discuțiile pe WhatsApp sau pe altă rețea de comunicare. Păstrați discuțiile pe chat-ul OLX, astfel veți putea fi ajutați în caz de fraudă.
 Nu vă introduceți datele card-ului online. Atunci când vindeți produse prin OLX puteți să primiți banii doar prin firma de curierat, după ce cumpărătorul a intrat în posesia produsului.
Fraude informatice nu se comit doar prin platforma OLX, putem să cădem victime ale infracțiunilor de acest fel ori de câte ori facem cumpărături în mediul online. Pentru a preveni victimizarea este foarte important să fim atenți la magazinele online pe care le accesăm, la plata cu card-ul bancar, la modul în care utilizăm datele card-ului bancar. Este foarte important să nu le salvăm pe aceste site-uri.

Polițiștii de prevenire vă doresc tranzacții online în siguranță!

Te-ar putea interesa si

AVERTIZARE COD GALBEN ÎN MARAMUREŞ: Vreme deosebit de rece, ploi puternice, furtuni şi descărcări electrice

Redactie

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI SĂRBĂTORITĂ ÎN SANTANDER, CANTABRIA, SPANIA

Redactie

Proiectul de modernizare şi reabilitare termică a clădirii Judecătoriei Târgu Lăpuş a fost finalizat

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult