Eveniment

RUTIERE ÎN WEEKEND: Conducere fără permis și sub influența alcoolului, urmărire în trafic, 14 permise de conducere reţinute

Aseară, 23 mai, ora 19.45, polițiștii din Tăuții Măgherăuș au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza localităţilor Ilba şi Handalu Ilbei, o persoană circulă cu autoturismul în stare de ebrietate.
La fața locului polițiștii au oprit pentru control în jurul orei 20.40 un autoturism condus de către un bărbat de 64 de ani din sat Ilba.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Centrul Medical de Permanență Seini, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie.
În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

Acțiunea Serviciului Rutier pe drumurile publice din județ

Ieri, 23 mai, polițiștii Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă limitele legale de viteză, pe D.N. 1C Baia Mare – Ilba și Baia Mare – Satulung, precum și pe D.N. 18 Moisei – Petrova.
În cadrul acțiunii au participat șapte efective care au utilizat trei aparate radar, toate montate pe autospeciale.
Polițiștii au verificat 98 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale, din care 43 au fost aplicate pentru viteză. Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de peste 38.000 de lei.
Ca măsură complementară s-a dispus reținerea a 14 permise de conducere, din care 12 pentru depășirea vitezei regulamentare.

Nu a oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor în timp ce conducea fără să dețină permis de conducere

Ieri, 23 mai, ora 01.45, polițiștii din Seini, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare pe D.N. 1C, pe raza localității Săbișa au procedat la oprirea unui autoturism ce se deplasa dinspre Baia Mare spre Seini.
Întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnalul polițiștilor, s-a procedat la urmărirea autoturismului, folosindu-se semnalele acustice și luminoase din dotare.
Autoturismul în cauză a intrat într-o parcare de la marginea localităţii, unde a oprit, iar șoferul și ocupanții autoturismului au părăsit autoturismul, fugind peste grădinile localnicilor din sat.
În urma verificării autoturismului, lăsat deschis, s-a constatat faptul că acesta
avea I.T.P. și R.C.A. expirate.
Având în vedere cele constatate, s-a dispus intensificarea patrulării și executarea unor verificări în zona în care a fost abandonat autoturismul în cauză.
Ulterior, în jurul orei 11.20, la fața locului au fost identificaţi doi tineri de 17 respectiv 19 ani ambii din Satu Mare.
Aceștia s-au întors la autoturism, având cheile de contact asupra lor și un radio-casetofon de tip mp3 player.
În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că tânărul de 19 ani a condus autoturismul în cauză în noaptea de 22/23.05.2021 de la Baia Mare înspre Negrești-Oaș fără a deține permis de conducere auto pentru nici o categorie de autovehicule.
În cauză se efectueză cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Te-ar putea interesa si

PERFORMANŢĂ: A realizat fix 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat

Redactie

EVENIMENT: Salvamontiştii maramureşeni, exerciţii de salvare în M-ții Maramureșului și M-ții Rodnei

Redactie

O femeie din PSD dusă la audieri din sediul partidului. A fost reținută și dusă în arestul IPJ Maramureș pentru 24 de ore (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.