BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

FOTO EXCLUSIV – AU FOST GĂSIȚI TEFERI: Doi polițiști de frontieră dispăruți pe granița cu UCRAINA (actualizare 4)

Acţiune in derulare a salvamontiştilor maramureşeni. Doi politisti de la Politia de Frontiera Viseu care trebuiau sa iasa din serviciu in jurul orei 17.00 si trebuiau sa predea schimbul colegilor nu au mai ajuns la punctul de intalnire.

Zona lor de patrulare este cu acces foarte dificil si aproape de granita cu Ucraina. Spre Viseu în căutarea celor doi poliţişti au pornit 14 salvatori montani ai SPJ Salvamont Maramureș.

ACTUALIZARE 1

Sursele noastre au precizat ÎN EXCLUSIVITATE pentru vasiledale.ro că unul dintre polițiștii de frontieră dispăruți este angajat de aproximativ un an de zile la Secția Vișeu de Sus după ce a terminat școala de subofițeri. Cel de-al doilea are experiență în poliția de frontieră, fiind și el de aproximativ un an de zile la Vișeu de Sus.

Aceleași surse susțin că ambii polițiști aveau în dotare vechile pistoale Carpați. Să spunem că în munte este o ceață extrem de densă.

ACTUALIZARE 2

“In data de 31.05.2021, o patrula formata din doi polițiști de frontieră din cadrul S.P.F. Viseu de Sus, care executa misiuni specifice de supraveghere a frontierei într-o zona montana greu accesibila, (zona Borsa) nu s-a întors din misiune la ora stabilita și nu a putut fi contactata prin mijloacele de comunicații aflate in dotare. În momentul de faţa, structurile politiei de frontiera din zona împreuna cu toate forţele de sprijin din cadrul structurilor MAI, autorităților locale și de cooperare pe plan local sunt angrenate în acțiunea de gasire a celor doi poliţişti de frontieră” a declarat pentru vasiledale.ro, Iulia Stan purtator de cuvant al ITPF Sighetu Marmatiei.

ACTUALIZARE 3

Conform ultimelor informații polițiștii de frontieră dispăruți ieri în jurul orei 17 au fost găsiți în această dimineață. Ei au spus că s-au rătăcit din cauza ceții dense și s-au adăpostit peste noapte într-un șopron părăsit din munte. Nu au riscat să umble noaptea pe munte așa că au rămas acolo. Cum nu aveau semnal pe stații nu au putut să își anunțe colegii despre locul în care sunt. Cei doi polițiștii (25 respectiv 28 ani) vor fi coborâți spre orașul Borșa.

ACTUALIZARE 4

“In jurul orei 06.00, cei doi politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Viseu de Sus au fost gasiti de catre o patrula a politiei de frontiera, la un adapost, in apropierea frontierei de stat cu Ucraina, pe raza localitatii Borsa. Din cauza ceții dense, colegii nostri s-au ratacit si gasind adapostul au ramas acolo. Colegii sunt bine, iar in momentul de fata sunt pe traseul inspre sediul sectorulului Viseu de Sus” a transmis Iulia Stan, ITPF Sighetu Marmatiei.

Pentru gasirea celor doi politisti de frontiera au fost suplimentate forțele și mijloacele de supraveghere in zona respectiva, cu celelalte echipaje aflate in dispozitiv. S-a procedat la cercetarea zonei pe directia de deplasare și s-a dispus prezenta la fata locului a unei autospeciale cu termoviziune. S-a luat legatura cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale in vederea localizarii acestora. La actiunea de gasire a celor doi politisti de frontiera, au participat peste 100 de lucrători din cadrul structurilor MAI din judeţ.

Te-ar putea interesa si

INCIDENT ÎN TRAFIC: O maramureşeancă a lovit cu maşina un cal lăsat nesupravegheat (FOTO)

Vasile Dale

ÎN ATENȚIA POLIȚIEI: Se fură motorina din excavatorul care lucrează la reabilitarea podului din Tg. Lăpuș (FOTO/video cititori)

Vasile Dale

SIGHET: FOTO – Noi suntem de la rutieră, vă amendăm pe toți, noi parcăm oriunde, așa că ciocu’ mic!

Vasile Dale

1 mesaj

wow iunie 1, 2021 at 1:24 pm

Data viitoare sa ia cu ei un ghem de ata si sa se lege de curea si punctul de plecare.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.