BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

FOTO – Focuri de armă la Sighetu Marmației. 8 contrabandiști au trecut râul Tisa cu țigări din Ucraina

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat la frontiera verde, 18.000 pachete de ţigări provenite din contrabandă, în valoare de 210.600 lei.

În cursul nopții trecute, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 03.30, polițiștii de fronrieră aflați în misiune de supraveghere a frontierei de stat au observat, pe direcția localității Sighetu Marmației, opt persoane care au trecut apa râului Tisa din Ucraina în România transportând, în spate, colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, fapt pentru care colegii noștri au executat șase focuri de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Persoanele au abandonat coletele și au fugit în direcții diferite, iar ulterior au trecut înot apa râului Tisa, ajungând pe teritoriul statului vecin.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

La fața locului, poliţiştii de frontieră au descoperit 24 de colete cu țigarete, fapt pentru care s-a luat măsura transportării acestora la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor cu țigări, s-a constatat că acestea conțin 18.000 pachete țigări, marca Jin Ling, având aplicate timbre specifice magazinelor de tip duty free. Valoarea țigărilor se ridică la 210.600 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se fac verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Te-ar putea interesa si

CL SIGHETU MARMAŢIEI: Ședință privind alegerea viceprimarului în 2 februarie, inițiată de consilierii PNL, PMP, USR+ și UDMR

Redactie

Final proiect ”START GRĂDINIȚĂ”. 20 de copii din zona Pirită au fost pregătiți pentru intrarea în grădiniță

Vasile Dale

ZI DE NAŞTERE LA FERSIG: Eveniment privat cu 30 de persoane întrerupt de polițiști

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult