ImportantNational

FOTO – Șapte cetățeni străini, ascunși într-un autocamion încărcat cu baloți de sârmă, depistaţi la PTF Petea

Poliţiştii de frontieră au depistat șase cetăţeni afgani și un iranian, care au încercat să iasă ilegal din România, ascunși în compartimentul marfă al unui autocamion ce venea din R. Moldova, cu destinația Cehia și era încărcat cu baloți de sârmă.

În data de 12.06.2021, în jurul orei 02.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră un cetățean moldovean, în vârstă de 36 de ani, care conducea un ansamblu rutier, înmatriculat în R. Moldova. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, baloți de sârmă din R. Moldova pentru o societate din Cehia.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, în prezența inspectorilor vamali din cadrul DRV Cluj, polițiștii de frontieră au deschis compartimentul de marfă și au descoperit, printre baloții de sârmă, șapte cetăţeni străini.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că șase dintre ei sunt cetăţeni afgani, iar a șaptea persoană este iranian, sunt trei bărbați și patru femei și au vârste cuprinse între 17 și 40 de ani. Cu toții sunt solicitanți ai statutului de azilant în țara noastră. Aceştia au declarat că s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul României, iar șoferul nu a știut acest lucru. Tot în cadrul cercetărilor, cetățenii străini au declarat polițiștilor de frontieră faptul că intenționau să ajungă în state din vestul Europei.

Întrucât nu dețineau documente de călătorie legale care să le permită acest lucru, au încercat să treacă ilegal frontiera de stat din România în Ungaria, iar apoi să își continue călătoria spre destinația lor finală.

În cauză se derulează cercetări în vederea documentarii întregii activități infractionale, la finalizare urmând  a fi luate măsurile legale ce se impun. 

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Înger salvator pentru o băimăreancă la doar 14 ani. Peter a sărit cu mâinile goale să o salveze de un tâlhar

Vasile Dale

Cosmin Butuza (PSD): ”PNL atacă la CCR legea stimulentelor pentru profesori!”

Vasile Dale

FOTO CITITORI: Strada Gării din Baia Mare a devenit un adevărat focar de infecție

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult