BREAKING NEWSImportantRecomandate

FOTO, VIDEO: Acțiuni ale polițiștilor rutieri pe drumurile judeţului. 4 șoferi depistați băuți la volan

Ieri, 20 iunie, polițiștii rutieri maramureșeni au acționat pe raza întregului județ, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Activitățile sunt circumscrise acțiunii ”Alchool&Drugs” și vizează creșterea gradului de siguranță în trafic, precum și prevenirea producerii unor accidente de circulație.

Astfel, polițiștii au constatat două înfracțiuni la regimul rutier, fiind întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută de art. 336 din Codul Penal. De asemenea, altor patru conducători auto le-au fost reținute permisele de conducere, după ce au fost surprinși în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, având o alcoolemie cu o valoare sub limita de 0.40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Valoarea amenzilor aplicate de polițiști a fost de aproape 10.000 de lei.

Polițiștii vor acționa și în zilele următoare pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, axându-se în special, pe combaterea și sancționarea consumului de alcool și substanțe psihoactive.

Reamintim conducătorilor auto faptul că atunci când se urca la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a alor substanțe, atât simțurile le sunt reduse, cât și capacitatea de concentrare și reacție, fiind un pericol pentru ei înșiși și pentru ceilalți participanți la trafic!

Condamnat pentru infracțiuni rutiere

În 19 iunie, ora 13:00, polițiștii Secţiei 7 Poliţie Rurală Suciu de Sus au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Târgu Lăpuș pe numele unui bărbat de 30 de ani din Groșii Țibleșului. Acesta este condamnat la de 2 ani şi 6 luni și 10 zile închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere și conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Bărbatul a fost depus la Penitenciarul Baia Mare.

Reținut pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

Sâmbătă, 19 iunie, ora 09.50, polițiștii din Baia Mare au intervenit la un accident rutier produs pe bulevardul Independenței din municipiu. La fața locului polițiștii au constatat faptul că două autoturisme au intrat în coliziune.

La volanul acestora au fost identificaţi conducătorii auto ca fiind, un bărbat de 48 de ani din Baia Mare, respectiv, o femeie de 35 de ani din Tăuții Măgherăuș. Șoferii au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero în cazul femeii și de 1.13 mg/l alcool pur în aer expirat în cazul bărbatului, motiv pentru care acesta a fost condus la Spitalul Judeţean din Baia Mare, pentru prelevarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii Biroului Rutier a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de şofer, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice

Te-ar putea interesa si

FOTO, VIDEO: Prima ninsoare din acest an la Borşa

Redactie

Depistat la scurt timp după ce a furat un motofierăstrău la Sighet

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: ȘOCANT ÎN BAIA MARE – Un tânăr a fost găsit fără suflare înecat în propria-i vomă într-o dubă parcată pe bulevardul Unirii

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.