Eveniment

AMPLU EXERCIŢIU: SPJ Salvamont Maramureș, aplicaţie cu elicopterul IGAV

Un amplu exercitiu a SPJ Salvamont Maramures a avut loc la sfarsitul saptamanii. Au fost efectuate imbarcari – debarcari la sol, survol cautare- salvare si troliere salvator si victima. De asemenea in ultima zi au fost simulari unor situatii extreme in zone abrupte si cu acces dificil care au necesitat extrageri ale salvatorului impreuna cu „victima” careia i s-a acordat primul ajutor.
Au participat salvatorii montani atestati si aspiranti ai SPJ Salvamont Maramureș precum si colegii salvatori montani atestati si aspiranti ai SPL Salvamont Borșa.
Exercitiul care s-a intins pe parcursul a 3 zile s-a incheiat fara niciun incident.


„Felicitari tuturor salvatorilor montani atestati si aspiranti pentru seriozitate si implicare.
Multumiri profesionistilor d ela IGAV, pilot Radu Jitariu, pilot Radu Tudor, instructor – operator, mecanic trolist Alin Posobescu, operator cautare salvare Florin Popa.
Multumiri DSU pentru ca aceasta misiune – aplicatie sa fie posibila si care a avut la acest exercițiu ca reprezentant pe Adrian David.
Multumiri profesionistilor de la STS pentru asigurarea comunicatiilor pe tot parcursul aplicației.
Multumiri d-lui Primar al orasului Borșa, Sorin Ioan Timis pentru tot sprijinul in derularea acestei aplicatii.
Multumiri d-lui Primar al comunei Moisei, Grigore Tomoiagă pentru sprijinul acordat.
Astfel de actiuni sunt extrem de importante, de benefice si reprezinta un punct esential in pregatirea si perfectionarea continua a salvamontistilor in scopul comun al structurilor DSU din care Salvamont face cu onoare si cu o maxima implicare parte, acela de a salva vieți”, transmit reprezentantii Salvamont.

Te-ar putea interesa si

Un sighetean închis la Penitenciarul Aiud a amenințat doi polițiști: te sugrum, nu scapi fără un ciob în gât

Vasile Dale

CRIMA DE PE GĂRII: Patima alcoolului l-a dus pe proprietarul apartamentului într-un anturaj dubios. Mama victimei a făcut descoperirea

Vasile Dale

UTIL: Serviciile de eliberare a pașapoartelor și a permiselor de conducere vor avea program normal de lucru în zilele de 16 și 17 august

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.