Important

VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ: Copii din cadrul Asociației Club Sportiv Aerofit Baia Mare, activităţi comune cu jandarmii montani

În cursul zilei de ieri, 29 iunie, în cadrul campaniei preventiv–educative ,,Vacanţa în siguranţă”, în zona montană din Cavnic jandarmii montani au desfăşurat activităţi specifice, cu un grup format din 18 de copii din cadrul Asociației Club Sportiv Aerofit Baia Mare.
Acestora le-au fost prezentate aspecte cu privire la atribuţiile ce revin jandarmilor montani, dotarea specifică Jandarmeriei Montane, zona de responsabilitate ce revine Postului Montan de Jandarmi Cavnic. Totodată, au fost prezentate reguli de conduită în mediul montan şi protejarea acestuia, tehnici esenţiale de supravieţuire, dotarea minimă obligatorie pe un traseu montan, locul recomandat pentru instalarea unei tabere, măsuri luate în cazul muşcăturii de către şerpi veninoşi, precum şi elemente de bază pentru consumarea apei din fântâni, văi de munte şi multe alte pericole la care se expun pe timpul deplasărilor pe munte.
Campania preventiv – educativă „Vacanţa în siguranţă” va continua pe toată perioada vacanţei de vară iar în cadrul acesteia vor avea loc întâlniri atât cu elevi din judeţul nostru cât şi cu cei care se află în tabere organizate şi sunt în vizită în Maramureş.

Te-ar putea interesa

DESCINDERI: Şapte percheziţii domiciliare la contrabandiştii maramureşeni

Redactie

COMUNICAT MApN: Angajări temporare în sistemul medico-militar

Vasile Dale

COMUNICAT / Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Prețurile la energia electrică și gaze naturale trebuie plafonate. PSD începe să strângă semnături”

Redactie

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult