Important

ÎN CALITATE DE PARTENER LIDER: Consiliul Județean Maramureș a organizat întâlnirea de lansare a proiectului ”ALTHERA- Alternative Therapies in Maramureș and Ivano-Frankivsk”

În prezența partenerilor, reprezentanți ai Consiliului Municipal Ivano –Frankivsk și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, în calitate de partener lider, Consiliul Județean Maramureș a organizat, întâlnirea de lansare a proiectului transfrontalier ”ALTHERA – Alternative Therapies in Maramureș and Ivano-Frankivsk”.

Centrul de terapii alternative care urmează să fie construit în localitatea Recea, județul Maramureș este parte integrantă a Proiectului ”ALTHERA – Alternative Therapies in Maramures and Ivano–Frankivsk”, aprobat pentru finanțare în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, având o valoare totală de 3.349.588,15 euro din care 1.300.000 euro reprezintă fonduri nerambursabile.

La prima întâlnire a partenerilor desfășurată în sala Bogdan Vodă a Palatului Administrativ au fost prezenți din partea Consiliului Municipal Ivano –Frankivsk – Ihor Popadiuk, Khrystyna Melnyk, Vira Shaturma, angajați ai Departamentului de politici și investiții, Masliac Taras, Tsihoni Oleag, Skzypnyk Mihail, Novosiolov Alex – reprezentanți ai Spitalului Municipal Ivano-Frankivsk, Alexandru Oros, managerul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, vicepreședintele CJ Maramureș, Radu Trufan, și echipa de implementare a proiectului condusă de Claudia Breban, director executiv al Direcției de dezvoltare și investiții din cadrul Consiliului Județean Maramureș.

În deschiderea evenimentului, vicepreședintele Radu Trufan a salutat prezența partenerilor și a vorbit despre importanța implementării acestui proiect: ”Salut prezența partenerilor ucraineni la lansarea acestui proiect important pentru județ. De-a lungul anilor, între cele două regiuni s-a legat o prietenie durabilă care prinde contur în implementarea a tot mai multe proiecte importante. Proiectul ”Althera – Alternative Therapies in Maramures and Ivano-Frankivsk” are ca scop general îmbunătățirea serviciilor medicale și a celor alternative pentru copiii cu dizabilități.

Construirea Centrului pentru Terapii Alternative în comuna Recea este un proiect pilot unic în România, la standarde europene, care va da posibilitatea atât copiilor cu dizabilități, cât și familiilor acestora să aibă acces la servicii medicale alternative, importante pentru recuperarea beneficiarilor. Oaspeții au în vedere îmbunătățirea infrastructurii pentru aceste tipuri de terapii alternative în Spitalul Clinic pentru Copii Ivano-Frankivsk, unde vor fi reabilitate cabinete medicale și o sală mare de sport pentru kinetoterapie.”

Ihor Popadiu, reprezentantul Consiliului Municipal Ivano –Frankivsk, a declarat că pentru partea ucraineană proiectul ”ALTHERA – Alternative Therapies in Maramures and Ivano – Frankivsk”, reprezintă un proiect de suflet, deoarece prin implementarea acestuia vor reuși să-i ajute pe copiii cu diverse probleme de sănătate să beneficieze de servicii de specialitate.

De asemenea, Florin Puț, șeful Centrului de Recuperare pentru Copii cu Handicap Sighetu Marmației, a menționat că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș își asumă realizarea Strategiei de exploatare a centrului construit la Recea astfel încât în viitor să fie posibilă încheierea parteneriatelor cu diverse fundații, asociații, ONG-uri pentru a beneficia de servicii cât mai mulți utilizatori.

Reprezentanții Spitalului Municipal Ivano-Frankivsk au efectuat și o vizită la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” în vederea realizării schimbului de experiență privind proiecte ce vizează dotarea Secției de radiologie cu aparatură medicală de ultimă generație.

Prima întâlnire a partenerilor din proiect a fost condusă de către managerul de proiect, Claudia Breban, și a continuat cu prezentarea construcției Centrului de terapii alternative din localitatea Recea.

Te-ar putea interesa si

ITM Maramureş controlează transportul şi exploatarea masei lemnoase

Redactie

BINE DE ŞTIUT: Totul despre adeverinţele de integritate comportamentală

Vasile Dale

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ PENTRU MARAMUREŞ: COD GALBEN de averse torenţiale, grindină şi vânt puternic

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult