EvenimentMaramuresul Istoric

CONTRABANDĂ: Peste 13.000 pachete cu țigări descoperite la Săpânţa

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, la frontiera verde, peste 20.000 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 236.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

În cursul zilei de marți, 06 iulie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 12.30, poliţiştii aflați în misiune de supraveghere a frontierei de stat au observat, în localitatea Săpânța, mai multe persoane care transportau colete voluminoase dinspre apa râului Tisa spre interiorul țării. Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au fugit, iar ulterior au trecut înot apa râului Tisa, ajungând pe teritoriul statului vecin.

În cel mai scurt timp au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

În zona în care au fost observate persoanele, poliţiştii de frontieră au descoperit 16 colete cu țigarete, fapt pentru care s-a luat măsura transportării acestora la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor cu țigări, s-a constatat că acestea conțin 13.258 pachete țigări, de diferite mărci, iar valoarea lor se ridică la 155.118 lei.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

Te-ar putea interesa si

FOTO: FLAGRANT – COCAINĂ și cannabis în valoare de 43.000 euro depistate în Sighetu Marmației (actualizare)

Redactie

ACTUALIZARE: Accident rutier la Seini, cu rănirea unei femei, accident cu o victimă la Lăpuşel

Vasile Dale

PROTEJAREA FONDULUI FORESTIER: 100 de controale efectuate de polițiști pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.