Şapte echipaje de poliţie au descins la mai multe gospodării din satul Berchez. Poliţiştii aveau indicii temeinice că pe casele acestora au fost montate panouri voltaice furate din parcul situat la ieşirea din Coltău.
Respectivul parc a fost finanţat cu fonduri EU şi avea drept scop susţinerea cu energie electrică a familiilor de etnie romă din zonă. Doar se pare că romii au furat panourile şi le-au vândut la Berchez.

ACTUALIZARE – IPJ MARAMUREŞ

         În cursul zilei de ieri, 06 iulie, în urma desfășurării unor activități informativ operative efectuate de către lucrătorii Biroului de Investigații Criminale Baia Mare, au fost puse în executare trei mandate de percheziție domiciliară, emise de Judecătoria Baia Mare, pe raza localității Berchez, comuna Remetea Chioarului.

         În urma cercetărilor, polițiștii au recuperat o parte dintre sistemele de panouri fotovoltaice sustrase, de la doi bărbați de 35 respectiv 41 de ani și continuă activitatea în vederea recuperării întregului prejudiciu.

         Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi restituite părții vătămate.

          Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Baia Mare, au beneficiat de sprijinul lucrătorilor Secției 1 Poliție Rurală Groși, Serviciul Logistic și al celor din Șomcuta Mare.

Polițiștii continuă cercetările, urmând a se dispune măsuri legale.      

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.