EvenimentMaramuresul Istoric

SIGHETU MARMAŢIEI: Se cere demisia viceprimarului ca urmare a blocajului administrativ între acesta și primar


În ședința ordinară de Consiliu local de la finalul lunii iunie a.c., consilierul local Iuga Nicolae a arătat că există un blocaj administrativ total între primar și viceprimar, cauză din care lucrurile nu funcționează deloc în Primărie.

Consilierul a mai arătat că acest blocaj trenează de șase luni și a apărut ca urmare a faptului că există o ceartă veșnică și din orice între primar și viceprimar. Cea mai bună soluție din punctul de vedere al consilierului Iuga Nicolae ar fi ca ambii să plece din funcție, sau cel puțin unul.

Consilierul Iuga Nicolae a publicat pe pagina sa de Facebook o postare intitulată „BLOCAJ TOTAL în Administrația mun. Sighet. Nicio șansă de colaborare între primar și viceprimar” în care arată că s-a făcut o greșeală de către Consiliul local Sighet atunci când a ales-o în funcția de viceprimar pe doamna Daniela Maria Onița-Ivașcu și că tot acest Consiliu local este dator să îndrepte greșeala, demițând-o din funcție și alegând un alt viceprimar din rândul celorlalți 18 consilieri locali.

Redăm mai jos postarea publicată de consilierul local Iuga Nicolae pe pagina sa de Facebook:

„Au trecut șase luni de când Daniela Maria Onița Ivașcu a fost aleasă în funcția de viceprimar al Sighetului. Au trecut șase luni în care s-a demonstrat că tandemul Moldovan – Ivașcu nu este funcțional.

Singura soluție pentru a debloca acest impas din administrația locală este ca cel puțin unul din cei doi să plece din funcția deținută.

Consiliul local nu are pârghii să demită primarul, însă poate corecta o greșeală pe care a făcut-o numind-o pe Daniela Maria Onița Ivașcu în funcția de viceprimar în luna februarie a.c.

Pur și simplu CL trebuie să demită viceprimarul (dacă aceasta nu înțelege să își dea demisia) și să numească un altul. Însuși primarul Vasile Moldovan a declarat în ședința de CL că ar putea colabora cu orice alt consilier care ar deține funcția de viceprimar, mai puțin cu Dana Ivașcu.

Dacă Dana Ivașcu ține la acest oraș, așa cum susține sus și tare, trebuie să își dea demisia din funcția de viceprimar și să o cedeze oricărui alt consilier local.

Dacă acest Consiliu local dorește să deblocheze administrația sigheteană și să dea o șansă municipiului nostru la dezvoltare, trebuie să demită viceprimarul și să aleagă un altul.

Eu, personal, o altă soluție nu întrevăd”, își încheie postarea consilierul local.

Ce decizie va lua Consiliul local în acest sens, rămâne de văzut. Deocamdată nu se întrevede nicio soluție de împăcare și colaborare între primarul Vasile Moldovan și „subalterna” acestuia, viceprimarul Daniela Maria Onița-Ivașcu.

Sursa sighet247.ro

Te-ar putea interesa si

SUSPICIUNI DE MITA: PERCHEZITII LA DIRECTIA GENERALA DE ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIA COPILULUI MARAMURES

Vasile Dale

EXCLUSIV: “Pufi”, varul fostului haiduc Bandriș – drifturi cu BMW-ul pe un drum public în centrul orașului Borșa sau filma pe altcineva? (FOTO/VIDEO – ACTUALIZARE)

Vasile Dale

LA CIORDIT ÎN SIGHET: O femeie din Mureș a ascuns bunurile sub cele 7 pondiole în Kaufland (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.