BREAKING NEWSEvenimentImportantRecomandate

În plină caniculă, mai multe ştranduri stau închise și invadate de buruieni. Cele mai elocvente exemple: ștrandul și bazinul din BAIA MARE (foto/video)

Canicula face noi victime. La Satu Mare, un bărbat de 64 de ani s-a prăbuşit fără suflare într-o staţie de autobuz. În contextul în care arşiţa ajunge de nesuportat oamenii caută oaze de răcoare. Dar în multe oraşe din ţară ştrandurile şi bazinele sunt lăsate în paragină. Se întâmplă şi în Baia Mare, acolo unde bazinul olimpic şi ştrandul municipal au fost invadate de bălării.

În 13 ianuarie 2020 s-au sistat lucrările pentru timp nefavorabil, dar din păcate finanţarea nu a mai existat până acum 3 săptămâni. Ca urmare, în perioada imediat următoare se vor scoate la licitaţie restul de lucrări rămase. Așa se poate rezuma stadiul lucrărilor la bazinul olimpic din Baia Mare. Construit în anii 1970, locul era frecventat de băimăreni în zilele caniculare. Acum, bazinul se află în administrarea Ministerului Sportului, dar niciodată nu s-au găsit bani pentru reabilitarea acestuia. Și totuși, speranța moare ultima.

„În situația în care anul viitor se primesc sumele solicitate pentru încheierea contractului, în mod normal ar trebui să fie gata undeva la începutul verii viitoare”, spune Andrei Sorin Ovidiu, director CSN Lascăr Pană.

Alt loc, aceeaşi paragină… strandul municipal Baia Mare este pus sub lacăt de ani buni. Teoretic reabilitarea ar fi început în 2016. Practic în bazine în loc de apă cristalină vedem copaci. Ştrandul ar fi trebuit să fie unul modern dotat şi cu bazine pentru tratamentul balnear. Cel puţin acesta era planul primăriei, dar de atunci au trecut cinci ani şi nimic nu s-a întâmplat.

„În tinereţe, bineînţeles, făceam ştrand în această zonă. Foarte decepționată am fost pentru că este imposibil să îţi dai cu părerea despre felul cum arată. Este un loc pustiu care lasă semne de întrebare: ce va fi cândva”, spune o localnică. „Nici nu am fost de groază cum arată. Dar nu numai ştrandul. Şi celălalt care era bazin de înot. Deci nu se poate aşa ceva”, spune o altă femeie. Lipsiţi de oazele de răcoare băimărenii se văd obligaţi să caute refugiul contra caniculei în alte judeţe sau chiar peste hotare.

Sursa: Simona Vasiac, Observator Antena 1. Click aici pentru a vedea imagini video.

Te-ar putea interesa si

Agresiuni în familii: Dosare penale și ordine de protecție emise la Sighetu Marmației, Buciumi, Sălsig și Baia Mare

Vasile Dale

ACCIDENTE: CARAMBOL LA INTRARE IN BAIA SPRIE. TAMPANARE IN BAIA MARE (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

DOLIU ÎN COMUNITATEA DIN SATULUNG: Preotul Vasile Bud a trecut la Domnul

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.