În perioada 15-18 iulie a.c. polițiștii rutieri, de ordine publică, de investigare a criminalității economice şi acţiuni speciale au executat o acțiune, având ca principale obiective creşterea gradului de disciplină rutieră, prevenirea şi combaterea faptelor din domeniul silvic şi combaterea contrabandei cu ţigări.

În cadrul acțiunii desfășurate, au fost angrenate peste 100 de efective, care au executat acțiuni punctuale pe raza întregului județ Maramureș.

Polițiștii maramureșeni au verificat peste 300 de autovehicule, au aplicat 252 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 130.000 lei. Ca măsuri complementare, polițiștii rutieri au reținut 16 permise de conducere, din care două pentru nerespectarea regimului legal de viteză și șapte pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, au reținut 14 certificate de înmatriculare și au constatat 13 infracțiuni.

În cadrul acțiunii au fost identificate și ridicate în total peste 220.000 țigarete, în valoare de peste 150.000 lei și a fost indisponibilizat un autovehicul, susceptibil că ar fi fost utilizat la contrabanda cu țigarete, în valoare de 10.000 lei.

Astfel, în data de 17 iulie a.c. polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat în municipiul Baia Mare în vederea combaterii actelor de contrabandă cu produse din tutun și a actelor de comerț ilicit, iar în urma activităților desfășurate au fost constatate două infracțiuni de contrabandă și, cu aceeași ocazie, s-au confiscat 304 pachete de țigarete (6.080 buc.) , în valoare de peste 4.000 lei.

La data de 15 iulie, polițiștii Secției 2 Bogdan Vodă au identificat în extravilanul localității, respectiv în zona numită ”La bolovani” din comuna Poienile Izei, un autoturism abandonat, iar cu ocazia examinării exterioare, polițiștii au observat în interior colete voluminoase, de culoare neagră, înfoliate, susceptibile că ar fi conținut țigări de contrabandă.
Cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești, s-a înregistrat dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de contrabandă.
În urma percheziției autoturismului, s-a inventariat cantitatea totală de 9.870 de pachete (197.400 buc.) țigarete, în valoare totală de aproximativ 138.000 de lei.
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă și pentru participanților la activitatea infracţională şi tragerea acestora la răspundere penală.

Sâmbătă, 16 iulie, polițiștii Secției 4 Leordina au oprit pentru control o autoutilitară, la volanul căreia au identificat un bărbat de 48 ani din Poienile de Sub Munte.
În urma controlului efectuat de polițiști asupra autoturismului, au fost identificate și ridicate peste 1.000 pachete (23.420 ţigarete), în valoare totală de aproximativ 14.000 lei. De asemenea, autoutilitara, în valoare totală de 4.000 euro, a fost indisponibilizată.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă și a fost luată măsura sancționării contravenționale conform Legii 132/2017 față de bărbatul de 48 ani, fiind reţinute certificatul de înmatriculare și plăcuţele de înmatriculare a autoutilitarei.

Acţiunile poliţiştilor maramureşeni vor continua pentru siguranţa cetăţenilor , pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță public,, combaterea săvârșirii infracțiunii de contrabandă și pentru evitarea de evenimente rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.