Consilier juridic SLI MM Ioana- Simina Prodan

Sindicatul Liber din Învățământ Maramureș (SLI MM) anunță că va înainta Curții de Apel Cluj o cerere de suspendare a executării Ordinului Ministrului Educației nr. 3993/ 2021 care se referă la cadrele didactice care și-au echivalat gradul didactic I cu titlul științific de doctor anterior datei de 1 iulie 2017.
De la apariția ordinului, la nivel sindical, s-au făcut mai multe demersuri în vederea anulării acestei dispoziții, de la discuții/ negocieri argumentate în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Educației, solicitare scrisă către ME până la solicitare scrisă către Ministerul Muncii și plângere prealabilă FSLI către ME.
Mai mult, chiar și SLI MM a înaintat o plângere prealabilă către ME solicitând anularea art. 1 alin. (2) din ordin și, implicit, modificarea alineatului (3) al ordinului, în sensul eliminării referii la alineatul (2) din OME 3993/2021.
”Prin încălcarea principiului neretroactivității legii, practic, Ministerul Educației vatămă în drepturile lor legale membrii de sindicat – personal didactic de predare care, anterior intrării în vigoare a Legii – cadru nr. 153/ 2017 – în baza legislației aplicabile la momentul obținerii titlului științific de doctor și-au echivalat titlul științific de doctor cu gradul didactic I, în condițiile expres prevăzute de legislația aplicabilă la momentul obținerii titlului științific de doctor”, precizează Ioana- Simina Prodan, consilier juridic SLI MM.
Liderilor de sindicat din județ le-au fost transmise deja modelele de documente de care SLI MM are nevoie pentru demararea acestei acțiuni în instanță pentru membrii SLI MM cărora le-a fost tăiat abuziv sporul de doctorat.
Termenul pentru depunerea documentelor la SLI MM este 10 august 2021.
Acest demers judiciar se face doar pentru membrii SLI MM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.