BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

FOTO: Ce au găsit ofițerii antidrog la perchezițiile efectuate la clanul Drăganilor din Baia Mare. Lina, Antonio, Florin, Radu și Renata au fost arestați preventiv

La data de 22.07.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 5 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2018 – 2021, inculpații au achiziționat, transportat, preparat, ambalat deținut și comercializat substanțe cu efecte psihoactive la prețul 10 lei / plic.

La data de 22.07.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Maramureș împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Maramureș au efectuat un număr de 13 percheziții domiciliare, pe raza județelor Maramureș și Satu Mare, în urma cărora au fost ridicate 142 de pliculețe cu substanță albă, pulverulentă și substanță vegetală, de culoare verde, susceptibilă de a avea un efect psihoactiv, 1.835 de pliculețe din material plastic transparent, prevăzute cu ziplock, precum și suma de 52.556 de lei.
De asemenea, au mai fost ridicate trei grindere, o pipă și mai multe recipiente, o pungă din material plastic, neagră, care conținea cinci perechi de mănuși, 13 sticluțe și 15 pungi din hârtie (o pungă din hârtie care conținea o substanță vegetală de culoare verde) și alte obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie.



În cursul zilei de astăzi, cei 5 inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Maramureș cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Cluj-Napoca, SCCO Satu Mare și SCCO Sălaj, al polițiștilor din cadrul IPJ Maramureș și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș.

La operațiune au participat jandarmii Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Cine sunt suspecții?

DRĂGAN RM. ANTONIO CEZARInculpat
DRĂGAN V. LINAInculpat
DRĂGAN RM. RADU SAMIRInculpat
TALPOŞ RENATAInculpat
DRĂGAN RM. FLORINInculpat

Tip solutie: admite cererea
Solutia pe scurt: prin inch pen. 52/DL/23.07.2021: În temeiul art. 226 Cod procedură penală raportat la art. 223 alin.2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş, în dosarul nr. 121-D/P/2020 şi, în consecinţă: Dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23 iulie 2021 şi până în 21 august 2021 inclusiv, a inculpaţilor: 1. D A C,…., pentru săvârşirea infracţiunii continuate de efectuare de opera?iuni cu produse ?tiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, prev. de art. 16 alin.1 din Legea nr. 194/2011, cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal, art. 77 alin.1 lit. a Cod penal 2.D L, …, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de opera?iuni cu produse ?tiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, prev. de art. 16 alin.1 din Legea nr. 194/2011, cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal, art. 77 alin.1 lit. a Cod penal ?i a art. 44 alin.1 Cod penal. 3. D R S, …., pentru săvârşirea infracţiunii continuate de efectuare de operațiuni cu produse ?tiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, prev. de art. 16 alin.1 din Legea nr. 194/2011, cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal, art. 77 alin.1 lit. a Cod penal 4. T R, …, pentru săvârşirea infracţiunii continuate de efectuare de opera?iuni cu produse ?tiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, prev. de art. 16 alin.1 din Legea nr. 194/2011, cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal, art. 77 alin.1 lit. a Cod penal 5. D F, …, pentru săvârşirea infracţiunii continuate de efectuare de opera?iuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, prev. de art. 16 alin.1 din Legea nr. 194/2011, cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal, art. 77 alin.1 lit. a Cod penal. În temeiul art. 275 al. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.

. 63 din 23.07.2021
COMUNICAT DE PRESĂ
Tribunalul Maramureş a admis, în data de 23.07.2021, propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Biroul Teritorial Maramureş, de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a patru inculpaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 26 de ani şi a unui inculpat în vârstă de 47 de ani, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii continuate de efectuare de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, prevăzute de art. 16 alin.1 din Legea nr. 194/2011.
Pentru a dispune măsura arestării preventive a inculpaţilor, instanţa a reţinut că există indicii temeinice care justifică suspiciunea rezonabilă că aceştia, în baza aceleiași rezoluții infracționale unice comune, începând cu vara anului 2018 şi până în prezent, au achiziționat, transportat, preparat, deținut și comercializat în mod repetat, către mai multe persoane, cu prețul de 10 lei pentru un plic, substanțe cu efecte psihoactive.
Hotărârea Tribunalului Maramureş poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Te-ar putea interesa si

Percheziții: Mascații din Maramureș pe urmele traficanților de droguri din Sălaj

Vasile Dale

Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș, Baia Mare – Servicii medicale specifice pentru obținerea permisului auto, preschimbare permis auto și permis port armă

Vasile Dale

VIOLENŢĂ ÎN FAMILIE: O femeie din Bocicoiu Mare a ajuns la spital după ce fostul soţ a tăiat-o

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult