Important

Avantajele oferite de un transplant de păr

Pierderea părului este un fenomen aflat în strânsă legătură cu o alopecie androgenetică sau cu o boală precum leucocitoza conducând la fragilizarea rădăcinilor capilare. Indiferent de cauză, acest fenomen nu mai este considerat o tragedie.

Încă din anul 1980, au apărut o serie de tehnici care vizează înlocuirea părului pierdut. În cele ce urmează ne vom opri asupra avantajelor oferite de un transplant de păr.

Ai decis să optezi pentru un transplant de păr? Atunci cu siguranță ești interesat de avantajele oferite de acest procedeu. 

Cele mai populare metode folosite pentru un transpla de păr sunt:

  • Extracția unității foliculare (FUE), cea mai avansată și cea mai costisitoare la ora actuală deoarece oferă numeroase avantaje din punctul de vedere al recuperării post-operatorii dar și al cicatricilor rămase. Anestezia este realizată local și, prin intermediul tehnicii FUE fiecare grefă în parte este recoltată și implantată în mod individual.
  • Recoltarea pe benzi (FUT), foliculii de păr sănătoși sunt transplantați pe zonele fără păr. Procesul de vindecare este rapid, cusăturile fiind ascunse cu părul din jur.

Cine poate apela la un transplant de păr?

Orice persoană care suferă de o alopecie moderată poate apela la un transplant de păr. Cu toate acestea, condiția este să beneficieze de creșterea părului sănătoasă în părțile laterale ale capului și în spate

Care sunt avantajele oferite de un transplant de păr?

  • Cicatricile lăsate de tehnica extracției unității foliculare sunt microscopice și practic invizibile, indiferent de dimensiunea părului;
  • Micile perforații realizate în timpul prelevării unităților foliculare din regiunile occipitale și de la tâmple se cicatrizează în doar câteva zile, nu lasă cicatrici sau urme vizibile;
  • Nu este o intervenție dureroasă, recuperarea este rapidă;
  • Este o tehnică eficientă pentru a beneficia de o podoabă capilară bogată după înaintarea în vârstă;

Rezultatul va fi unul perfect?

Vor fi mulțumiți de un transplat de păr în special persoanele care au nevoie să își îndesească suprafețe mai mici precum linia din față, colțurile. Și, care au, bineînțeles, suficient păr în zona de colectare. Părul trebuie să fie sănătos pentru a obține un rezultat de excepție. Pentru ca părul să arate mai des vor fi necesare mai multe ședințe. După două-trei ședințe părul va arăta din ce în ce mai bine.

Dacă vrei să acționezi asupra unei suprafețe mai mari trebuie să ții cont de fatul că rezultatele s-ar putea să nu fie tocmai perfecte. Părul va părea slab.

Sursa de imagine:New Africa / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si

Maramureșean condamnat la închisoare de autorităţile britanice, oprit la ieșirea din România

Redactie

ORDIN DE PROTECȚIE PROVIZORIU: Femeie din Baia Mare, agresată de concubin

Redactie

CAMPANIE DE EDUCAŢIE RUTIERĂ: Verde la educaţie, pentru circulaţie, în parcările LIDL

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.