Maramuresul IstoricRecomandate

FOTO/VIDEO: Patru adulţi şi 2 copii din Germania şi Polonia au fost salvaţi din Munţii Rodnei

Ieri, în jurul orelor 00.50, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Borșa, au fost sesizați de către dispeceratul IJJ Maramureș despre faptul că 4 adulți cu doi copii minori s-au rătăcit în zona Negoiescu și au solicitat sprijin prin SNAU 112. A fost comunicată poziția lor prin coordonate GPS. Ester vorba de patru persoane din Germania, respectiv doi copii, de 4 şi 8 ani, şi părinţii lor, şi doi turişti din Polonia. S-au întâlnit pe traseu, au urcat în staţiune în Munţii Rodnei și la lăsarea întunericului din cauza vegetației au încurcat potecile de coborâre. Au sunat la 112. Au dormit in pădure.

În urma sesizării, doi jandarmi împreună cu doi membrii din cadrul Salvamont Borșa au format o echipă de cautare și s-au deplasat spre locația indicată. După aproximativ 2 ore, căutările au fost oprite datorită vizibilității reduse, a terenului foarte accidentat și impracticabil în condiții de siguranță.

La ora 06.30 s-au reluat căutările, echipa fiind formată din 3 jandarmi, doi membri din cadrul Salvamont Borșa și un membru al Unității Canine Salvamont Borșa cu un câine de căutare.

La aproximativ o ora de la reluarea căutării, persoanele au fost găsite în apropierea locului indicat prin coordonatele GPS, acestora le-a fost evaluată starea de sănătate constatându-se că nu prezintă leziuni sau alte afecțiuni, fiind doar epuizate fizic în special copiii minori. Persoanele rătăcite au fost însoțite până la drumul de acces și transportate în locul unde erau cazate.
Atunci când vă aflați într-o situație dificilă, solicitați cu încredere ajutorul jandarmilor montani prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Te-ar putea interesa si

ÎNCARCERAŢI: Doi bărbaţi, condamnaţi unul pentru tentativă de omor, celălalt pentru înşelăciune, au ajuns după gratii

Vasile Dale

ACTUALIZARE: Explozie într-o gospodărie din Berchezoaia. O femeie transportată în stare gravă la spital

Redactie

INCONȘTIENȚĂ MAXIMĂ: Rareș Pop, șeful DSP se crede ”Dumnezeul Maramureșului”. Săpânța – 6 pozitivi, 19 izolați, anchetă epidemiologică nefinalizată. Măsuri – ZERO

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.