Eveniment

Modalități prin care poți scăpa de adicția de gambling fără să te lași de tot

Nu este o veste să spui că jocurile de noroc pot fi la fel de dependente ca orice substanță sau comportament de acolo. Dar dacă sunteți un jucător de jocuri de noroc, ideea de a renunța complet doar de dragul evitării unei dependențe nu pare deloc distractivă.

Deși există, fără îndoială, unii care sunt mai predispuși să dezvolte o problemă decât alții, toată lumea este susceptibilă să cadă într-un loc rău, fără să se ia măsurile de precauție corespunzătoare.

În acest articol, vă voi explica modul în care puteți continua să jucați jocuri de noroc ca rise of ra, asigurându-vă că hobby-ul dvs. nu interferează negativ cu restul vieții.

1 – Păstrați-vă pariul scăzut, având un Bankroll

Desigur, nu este niciodată bine să fii dependent sau dependent de nimic, dar unele comportamente compulsive sunt mai rele decât altele. În acest caz, parierea de rutină a unei sume semnificative de bani atunci când jocurile de noroc este mult mai proastă decât parierea unei sume gestionabile care nu îți va schimba viața, chiar dacă o vei pierde.

Rețeta pentru menținerea sub control a sumelor pariurilor este simplă și se numește gestionarea bankroll-ului. Este o cheie a succesului tău. Dar, chiar mai mult decât atât, este vital pentru a evita dificultățile financiare reale. Iată cum funcționează.

Înainte de a începe să pariați, ar trebui să lăsați deoparte o sumă de bani pe care vă simțiți total confortabil să o pierdeți.

După ce ați stabilit suma de bani pe care sunteți dispus să o plasați în banca dvs. de pariuri, stabiliți un interval procentual care să vă ajute să luați decizii cu privire la sumele de pariu pe care vi le puteți permite. De exemplu, dacă aveți 500 USD în bancă, ați putea decide că veți paria între 3% și 10% pentru orice pariu. Aceasta înseamnă că nu veți paria niciodată mai mult de 50 USD, dar niciodată mai puțin de 15 USD.

Scopul unui bankroll este să vă ajute să evitați pierderile zdrobitoare care determină pariorii să simtă că trebuie să „alerge” pentru a reveni la egalitate. Acest lucru rareori iese bine.

Chiar și în alte scopuri decât evitarea unei dependențe problematice de jocuri de noroc, configurarea și funcționarea corectă a fondului dvs. bancar este pur și simplu o parte fundamentală a unui bun parior. Vă va forța să recunoașteți câți bani intră și ies și probabil vă va ajuta să luați decizii mai bune pe parcurs.

2 – Luați două zile libere pe săptămână

Dacă sunteți un parior sportiv, știți că există un pariu de făcut aproape în fiecare zi. Este foarte ușor să te prinzi zilnic în ciclul de pariuri pur și simplu pentru că îți este disponibil. Mai ales astăzi, este mai ușor, mai accesibil și mai legal decât oricând să plasezi un pariu sportiv.

Având în vedere acest lucru, este important să vă amintiți că, uneori, este necesar să faceți un pas înapoi pentru o zi sau două, dacă nu pentru alt motiv decât pentru a evita sentimentul că pariurile trebuie să fie un lucru de zi cu zi. Dacă nu poți paria pe jocuri două zile pe săptămână – marți și duminică, de exemplu – vei rupe mecanismul din creier care creează dependență.

S-ar putea să vă gândiți că aceste mici pauze nu vor avea un impact real psihologic, dar acest lucru nu ar putea fi mai departe de adevăr. Construirea disciplinei pentru a-ți spune „nu astăzi” este ceva care nu ar trebui subevaluat. Este ca și cum ai lucra la elementele de bază pentru a te asigura că vei putea să te oprești în viitor, dacă ar începe să devină vreodată o problemă în viața ta.

Cu cât faci ceva mai mult pe care creierul tău îl găsește irezistibil de incitant – cum ar fi jocurile de noroc – cu atât crești mai mult acea dorință și constrângere de a o face mai des. Jocurile de noroc generează mai multe jocuri de noroc, la fel cum consumul obișnuit de alcool sau nicotină generează mai mult.

Dacă doriți să vă cunoașteți starea în ceea ce privește dacă începeți sau nu să dezvoltați un fel de „dependență” de jocuri de noroc, luați câteva nopți libere pe săptămână. Ar putea părea un lucru mic și nesemnificativ, dar ar putea avea implicații foarte benefice pe termen lung.

3 – Nu urmăriți niciodată pierderile (sau câștiga)

Este rar să găsești un dependent de jocuri de noroc care să accepte pierderea. De fapt, unul dintre semnele de avertizare că ați putea merge pe calea întunecată către o dependență de jocuri de noroc este incapacitatea de a accepta înfrângerea. Când spun „acceptă înfrângerea”, nu vreau să spun că ești pur și simplu deranjat de asta. Adică nu poți să nu faci un alt pariu în speranța că vei recâștiga totul.

Una dintre cele mai importante lecții de învățat și de înțeles ca jucător de jocuri este că veți avea multe, multe pierderi de-a lungul „carierei” dvs. și este în regulă.

Nu este o veste să spui că nu ar trebui niciodată să încerci să urmărești pierderile. Când pierzi, cel mai rău lucru pe care îl poți face este să faci un pariu cu o reacție de genunchi imediat după înfrângerea ta, pentru că vrei să câștigi banii înapoi. Aceste pariuri nu sunt de obicei decizii bune și se fac mai mult pe emoție decât pe logică și rațiune.

Deși probabil ați auzit că nu este o idee bună să vă urmăriți pierderile, voi adăuga la acest concept spunând că nu ar trebui să vă urmăriți câștigurile până la un punct. Personal, operez într-un mod în care, dacă am câștigat un pariu (acest lucru se aplică doar la pariurile sportive), voi paria jumătate din ceea ce am câștigat într-un alt joc.

De exemplu, dacă am câștigat pariuri de 60 USD pe un joc NBA și am ocazia să pariez pe jocul ulterior, pariez 30 USD pe acest joc. Evident, acest lucru garantează că voi încheia ziua și îmi pot oferi totuși șansa de a adăuga la victoria mea anterioară.

Adevăratul „cel mai bun sfat” de aici este să spui că rezultatele din trecut nu ar trebui să aibă impact asupra deciziilor tale viitoare. Faceți fiecare pariu singur ca joc independent și recunoașteți că rezultatele dvs. anterioare nu se schimbă.

Concluzie

Când este făcut în mod responsabil, jocurile de noroc pot fi un hobby destul de inocent, distractiv și plin de satisfacții. Pentru toate poveștile oamenilor cărora le-a fost modificată viața de o dependență de jocuri de noroc, există multe altele care nu suferă niciun efect grav negativ. Pur și simplu, totul se rezumă la individ și la modul în care reacționează la diferite circumstanțe.

La sfârșitul zilei, jocurile de noroc necesită un anumit sentiment de disciplină personală, la fel ca multe alte activități potențial dependente. Urmați sfaturile din această listă și ar trebui să vă pregătiți să vă bucurați de jocuri de noroc fără toate consecințele.

Te-ar putea interesa si

URMARE TRAGEDIE: Șoferița care o provocat tragedia de la Jibou, în care au murit patru studente, poate ajunge după gratii

Vasile Dale

DE LA CITITORI: Mormane de gunoi peste drum de o grădiniță din Borșa. ”Sănătatea noastră și a copiilor interesează?” (galerie foto/video – ACTUALIZARE)

Vasile Dale

ÎN ACŢIUNE: Combaterea vitezei excesive şi şoferii băuţi, în vizorul poliţiştilor rutieri maramureşeni

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.