Important

EXPOZIŢIE TEMPORARĂ: ”Calcedonia de Trestia”, la Muzeul Județean de Mineralogie

Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare vă invită vineri, 30 iulie 2021, ora 11:00, la vernisajul expoziției temporare ”Calcedonia de Trestia”, care va avea loc la sediul Muzeului din bld. Traian, nr. 8, Baia Mare.
Expoziția prezintă o colecție impresionantă de piese exclusiv din județul Maramureș, respectiv din zona localității Trestia, comuna Șurdești. Calcedonia de Trestia și-a câștigat notorietatea datorită atât culorii albastre și formelor neobișnuite, cât și faptului că de peste două secole încercările de stabilire a originii au rămas cel mai adesea la stadiul unor ipoteze contradictorii.
Frumoasa floare de mină este folosită în scop decorativ, dar și la realizarea bijuteriilor. Piesele prezentate în această expoziție fac parte exclusiv din colecțiile particulare ale unor pasionați de mineralogie: Leontin și Răzvan Ciuturaș, Alexandru Costin, Ștefan Strimb și Emil Spiac.

Te-ar putea interesa si

Cu drag de Maramureș, în inima Italiei – județul Maramureș promovat în cadrul târgului internațional de turism BIT Milano

Vasile Dale

POIENILE DE SUB MUNTE – VIŞEU DE SUS: Acțiune a polițiștilor Serviciului Rutier pe linia combaterii pirateriei în transportul rutier de persoane

Redactie

RUTIERE: Accident rutier în Baia Mare, mai mulţi şoferi depistaţi la volan băuţi şi fără permis

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.