Important

EXPOZIŢIE TEMPORARĂ: ”Calcedonia de Trestia”, la Muzeul Județean de Mineralogie

Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare vă invită vineri, 30 iulie 2021, ora 11:00, la vernisajul expoziției temporare ”Calcedonia de Trestia”, care va avea loc la sediul Muzeului din bld. Traian, nr. 8, Baia Mare.
Expoziția prezintă o colecție impresionantă de piese exclusiv din județul Maramureș, respectiv din zona localității Trestia, comuna Șurdești. Calcedonia de Trestia și-a câștigat notorietatea datorită atât culorii albastre și formelor neobișnuite, cât și faptului că de peste două secole încercările de stabilire a originii au rămas cel mai adesea la stadiul unor ipoteze contradictorii.
Frumoasa floare de mină este folosită în scop decorativ, dar și la realizarea bijuteriilor. Piesele prezentate în această expoziție fac parte exclusiv din colecțiile particulare ale unor pasionați de mineralogie: Leontin și Răzvan Ciuturaș, Alexandru Costin, Ștefan Strimb și Emil Spiac.

Te-ar putea interesa si

Maramureșul din nou în frunte la mobilizare și implicare: mii de participanți la cea mai mare acțiune de ecologizare Let’s Do It, Romania 2023!

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: Înger salvator pentru o băimăreancă la doar 14 ani. Peter a sărit cu mâinile goale să o salveze de un tâlhar

Vasile Dale

CONTROALE: Acțiune pe linia domeniului de reparații de autovehicule

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult