Nu putem să rămânem indiferenți în fața dezastrelor care afectează maramureșenii! Am făcut o solicitare oficială către ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, împreună cu parlamentarul Călin Bota, pentru inițierea unui control privind cauzele dezastrului produs de ploile torențiale pe Valea Vaserului.

Ploile puternice de zilele trecute au distrus în multe locuri ecartamentul pe care se deplasează mocănița pe Valea Vaserului, afectând astfel atât maramureșenii, cât și turiștii. Imaginile vorbesc de la sine.

Sperăm să primim răspuns urgent la solicitarea trimisă ministrului, iar în urma intervenției ministerului să fie luate măsurile necesare pentru ca aceste evenimente dramatice să fie evitate.

Surse: conform surselor noastre controalele ar fi fost deja dispuse de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna. Aceleași surse susțin că acum pe Valea Vaserului sunt inspectorii de la Garda de Mediu. Această acțiune ar viza anumite nerespectări ale legislației forestiere privind tăierea masei lemnoase. Vizat ar fi chiar Ocolul Silvic Vișeu de Sus. Ocol de unde în urmă cu două luni de zile au dispărut fără urme peste 120.000 de lei, bani depuși în seiful instituției ce urmeau să fie folosiți la plata muncitorilor care se ocupă cu împădurirea în zona Văii Vaserului. Până la acest moment oficial nu avem niciun suspect, anchetatorii învârtindu-se în van în căutarea autorului (autorilor).

CITEȘTE AICI SOLICITAREA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.