BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

VIDEO – Cum poți muri pe șosea în Maramureș. Siguranța pe drumurile publice este responsabilitatea tuturor participanților la trafic!

Viteza neadaptată la condițiile de drum și cea excesivă constituie principalele cauze generatoare de accidente rutiere, multe dintre acestea cu urmări grave și deosebit de grave asupra persoanelor implicate.

Ieri, 30 iulie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Maramureș și cei ai Serviciul Rutier Sălaj și-au unit forțele într-o acțiune pentru combaterea excesului de viteză pe tronsoanele de drum situate la limita celor două județe.

În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au verificat peste 160 de vehicule, puțini fiind conducătorii auto care au scăpat fără sancțiuni contravenționale. Au fost aplicate 145 de sancțiuni în valoare de peste 68.000 de lei. Totodată, ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 17 permise de conducere, din care 13 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și patru pentru depășire neregulamentară, și au retras un certificat de înmatriculare.
Conform statisticilor, în anul 2019 polițiștii rutieri au intervenit la 88 accidente rutiere grave , în anul 2020 la 81 și anul acesta, până în momentul de față, la 59 de accidente rutiere grave, care au drept consecință rănirea gravă a unor persoane sau decesul acestora.

În anul 2019, consecințele au fost: 20 de persoane decedate, 81 rănite grav și 26 rănite ușor. În anul 2020, consecințele au fost: 11 persoane decedate, 79 rănite grav și 23 rănite ușor. Anul acesta, până în momentul de față, polițiștii rutieri au fost sesizați despre producerea a 59 de accidente rutiere, care s-au soldat cu decesul a 13 persoane, rănirea gravă a 53 și rănirea ușoară a altor 16.

Astfel, se impune prezența constantă a polițiștilor rutieri și de ordine publică pe toate arterele de circulație pentru a preveni producerea de evenimente rutiere de orice fel și pentru ca participanții la trafic să conștientizeze faptul că cinci minute câștigate prin viteză excesivă sau o clipă de neatenție pot schimba viața unui om.

Cum prevenim?

Participanții la trafic au obligația de a respecta regulile de circulație, de a acorda o atenție sporită în trafic și de a respecta mai mult partenerii de trafic.
Piesa de rezistență pentru o bună desfășurare a traficului rutier este persoana aflată între scaun și volan, iar scopul acesteia e de a duce în siguranță la destinație persoanele aflate în autoturism.

Dragi participanți la trafic, polițiștii rutieri vă recomandă să adoptați o conduită corespunzătoare în trafic, să fiți vigilenți și să respectați cu strictețe regulile de circulație.

Cum poţi muri pe drumurile din Maramureş! Azi DN19, iesirea din Sarasău spre Câmpulung La Tisa, linie continuă – te trezești pe sensul tău de mers cu o dubă înmatriculată în Republica Moldova!”.

Te-ar putea interesa si

DE SEZON: MOTELUL POPASUL IZEI – MARE PETRECERE DE CRĂCIUN ÎN SĂLIȘTEA DE SUS

Vasile Dale

Accident în Pasul Prislop, maşină ieşită de pe carosabil – actualizare

Redactie

EXCLUSIV: CAPTURĂ RECORD – Trei tineri arestați preventiv după o operațiune FULGER a ofițerilor antidrog din Maramureș. Unul a mai fost prins vânzănd droguri în ”cartierul pensionarilor” din Baia Mare (actualizare)

Vasile Dale

1 mesaj

Daniel iulie 31, 2021 at 4:36 am

Mai dese astfel de controale. Daca ar fi mai multa poliție pe drum, s-ar mai reduce din evenimentele nedorite.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.