Revenim cu detalii despre cazul prezentat de noi în data de 2 august 2021 atunci când o femeie ar fi fost cerut ajutor la 112 și ar fi declarat că polițiștii au agresat-o.

Atunci, polițiștii au identificat la fața locului două femei, una de 27 ani, cealaltă de 28 ani (ambele din Șomcuta Mare). ”În urma urma verificărilor polițiștii au constatat faptul că cele între cele două persoane a existat o ceartă, sens în care s-a procedat la legitimarea lor în vederea stabilirii identității. Persoana reclamată a refuzat sa se legitimeze. Femeia a fost sancționată contravenţional conform Legii 61/1991 pentru refuz de legitimare și provocare de scandal. Având în vedere faptul că la fața locului s-a strâns un număr mare de persoane, pentru a preveni comiterea de fapte antisociale, a fost solicitat în sprijin un echipaj de intervenție rapida din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Maramureș” a declarat pentru www.vasiledale.ro, biroul de presă al IPJ Maramureș.

Și așa a și fost. La fața locului s-au strâns un număr mare de persoane iar în zonă au fost trimise mai multe echipaje de poliție, dar și echipaje ale jandarmeriei. După ce spiritele s-au calmat, oamenii au continuat să susțină că femeia ar fi fost agresată de poliție. Au făcut și LIVE-uri pe facebook în care prezentau o lanternă care susțineau că ar aparține echipajului de poliție și că aceasta lanternă ar fi fost folosită pentru a o lovi pe femeie. S-a sunat a doua oară la 112 iar femeia a fost preluată de un echipaj SMURD pentru a fi transportată la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare.

Referitor la acuzațiile făcute de localnici la adresa polițiștilor biroul de presă al IPJ Maramureș a transmis pentru www.vasiledale.ro: ”Menționăm faptul că la I.P.J. Maramureș nu a fost depusă nicio plângere în acest sens, dar conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, a dispus efectuarea de verificări prin compartimentul de specialitate, cu privire la evenimentul sesizat, în vederea stabilirii stării de fapt și luării măsurilor legale care se impun”.

Plângere la Poliție

În cursul zilei de ieri femeia care a ajuns la spital și-a schimbat total declarațiile. Ea nu a spus niciun moment că ar fi fost agresată de vreun polițist, ba mai mult aceasta a depus plângere împotriva vecinei cu care a avut conflictul din urmă cu două zile. ”Femeia a venit și a depus plângere la poliție, declarând că a fost lovită de cea cu care a avut conflictul. În momentul de față se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe” a transmis pentru www.vasiledale.ro, biroul de presă al IPJ Maramureș.

Avertisment: Imaginile video pot avea un limbaj licențios

sursa: live facebook

CITEȘTE ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.