BREAKING NEWSEveniment

FOTO: Haine contrafacute vândute ca îmbracaminte de firma

Azi, 12 august, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au executat o acțiune pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică pe timpul sezonului estival, pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2, pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu tutun și pentru descoperirea și combaterea evaziunii fiscale, pentru protejarea populației împotriva unor activități de comerț ilicit.

În cadrul acțiunii, au fost identificate două persoane care au comis infracțiuni la Legea nr. 86/2006.

Acestea ofereau spre vânzare țigarete de proveniență ucraineană în piețe din municipiu Sighetu Marmației, respectiv Baia Mare.

Au fost indisponibilizate 3440 țigarete, bunuri care trebuiau supuse unui regim vamal, în valoare de peste 2400 de lei.

Totodată, polițiștii au mai constatat 11 infracțiuni pe linia Legii nr. 84/1998, privind mărcile și indicațiile geografice.

De asemenea, polițiștii au identificat un agent economic care comercializa articole de îmbrăcăminte purtând fără drept denumirea și semnul distinctiv al unor mărci înregistrate.

Polițiștii au indisponibilizat și ridicat pana la finalizarea cercetărilor 215 articole vestimentare în valoare de aproximativ 30.000 de lei.

În urma acțiunii, polițiștii au întocmit două dosare penale din care unul sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă, iar în cel de-al doilea dosar penal, urmează să se efectueze cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare cu privire la săvârșirea mai multor infracțiuni de punere în circulație fără drept a unui produs purtând o marcă identitica sau similară cu o marcă înregistrată și în vederea identificării și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Te-ar putea interesa si

ACCIDENT: Două mașini s-a ciocnit pe DN1C între Baia Mare și Recea (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

ACCIDENT – Un tânăr beat a intrat cu mașina într-un podeț la Târgu Lăpuș (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

INEDIT: UN BORSEAN SI-A FACUT OM DE ZAPADA DIRECT IN BENA MASINII DE TEREN (FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.