La data de 24.08.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

În fapt, s-a reţinut că, la data de 24.08.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Maramureș împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului, după ce acesta a ridicat două colete, de la o societate de transport, care efectuează curse regulate externe.

În urma verificărilor efectuate, în unul dintre colete a fost identificată cantitatea de un kilogram de cannabis, iar, în celălalt colet, cantitatea de 59,2 grame de cocaină, precum și suma de 40.200 de euro.

La data de 25.08.2021 Tribunalul Maramureș a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș și al polițiștilor de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.