Important

„CĂSUŢA ALBASTRU RURAL”: Gemenele Suzana şi Daciana Vlad, proiect arhitectural inedit. Artistele restaurează casa bunicii, veche de 150 de ani

„Căsuţa albastru rural”, aşa se numeşte noul proiect al gemenelor Suzana şi Daciana Vlad şi nu este titlul unei piese. Este un proiect arhitectural.

Pe de o parte, avem căsuţa bunicilor din partea tătălui, care are peste 150 de ani, în care nu a mai locuit nimeni de 6 ani. Pe de alta, avem sensibilitatea artistelor maramureşene şi nostalgia nepoatelor. Şi aşa ia naştere unul dintre cele mai frumoase proiecte pe care le-am văzut în ultimul timp. Se numeşte „Căsuta Albastru Rural”, deoarece albastrul ne reprezintă pe noi romanii, asta spun surorile, care sunt însă abia la început cu proiectul. Anul viitor vor să schimbe şi acoperisul din lemn, asa cum erau odinioară casele traditionale.



„Bună! Suntem Suzana şi Daciana Vlad, gemenele folclorului maramureşean şi vrem să vă prezentăm minunata noastră căsuţă albastru rural. Este căsuţa bunicii noastre, are o vechime de peste 150 de ani sau chiar mai mult iar noi în această vară am reconditionat-o. Aici a fost căsuţa tatălui nostru, aici a copilărit el, iar noi, în memeoria lui vrem să ducem mai departe toată această frumuseţe ce a fost lăsată de bunici
Aceasta căsuţă se poate vizita, sunteţi aşteptaţi în pragul nostru, iar pe viitor sperăm să devină şi o mică pensiune asta pentru a le oferi celor care iubesc Maramureşul să trăiascaă mai aproape de el Căsuţa albastru-rural se află în localitatea Slajistea de Sus din Maramures, aşa că noi vă aşteptăm cu mare drag să ne călcaţi pragul, iar noi vă vom deschide porţile”, au spus gemenele.

observatornews.ro

Te-ar putea interesa si

STRĂMUTARE DIN CĂRBUNARI: O NOUĂ CASĂ TRADIȚIONALĂ ÎN ”SATUL DE PE DEAL”

Redactie

BAIA MARE: Dosare penale pentru furtul unei biciclete şi a unor bani dintr-o casă de marcat

Vasile Dale

FUGA DE LA PĂRINŢI: Minore declarate dispărute, găsite de poliţişti la iubiţii lor

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult